StoryEditorOCM
Hrvatskastop pretjerivanju

Nema više kupnje na stotine gelova za dezinfekciju! Ljekarne uvele restrikcije, po glavi dvije kutije lijeka, jedno pakiranje maski i rukavica...

Piše A.B.K.
17. ožujka 2020. - 07:50
Rijeka, 160320 Centar grada. Specijalni rezim ulaska u ljekarne za vrijeme pandemije koronavirusa Pojedinacni ulazak u ljekarne.

Kako se u ljekarnama ne bi ponavljale scene kao ona jučer iz splitske trgovine u kojoj je jedna Splićanka ispraznila cijelu policu sa sredstvima za dezinfekciju ruku, u apotekama će biti uvedene restrikcije.

Da bi spriječili nestašicu lijekova i drugih proizvoda koje pacijenti pojačano kupuju Hrvatska ljekarnička komora uvodi ograničenja prodaje najtraženijih proizvoda. Jednoj osobi može se prodati maksimalno dva pakiranja dezinficijensa, antiseptika, alkohola, gela za dezinfekciju ruku i drugih proizvoda za dezinfekciju kože, površina i prostora te najviše jedno pakiranje rukavica, maski i sličnog asortimana.

Ljekarnici smiju izdati maksimalno dvije kutije bezreceptnog lijeka te maksimalnu količinu lijeka koji ide na recept za terapiju za mjesec dana.

– Svjesni smo da će o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 10:13