StoryEditorOCM
HrvatskaPREDSJEDNIK RH

Milanović: ‘Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne glave i uzeti maksimum od onog što EU nudi‘

Piše vijesti sd
29. svibnja 2024. - 16:53
Zoran Milanović: Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna krizaGoran Mehkek/Cropix

Povodom Dana Grada Čakovca i 30. obljetnice osnutka Čakovca, u srijedu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je predsjednik Republike Zoran Milanović naglasio kako Hrvatska mora izvući maksimum onoga što se nudi iz Europske unije jer dolazi kriza - prenosi Jutarnji list.

Osvrnuo se i na pripadnost Hrvatske europskoj obitelji.

"Ta priča da smo mi dio europske obitelji, naroda, mi smo to oduvijek. Ništa se tu bitno nije promijenilo. Neke stvari jesu, ima više novaca koji dolaze za europske projekte i bilo bi ih jednako da je bilo tko premijer. Možda bi se prema novcu odnosilo malo ozbiljnije i odgovornije, ali novca bi bilo isto i projekti bi se realizirali", rekao je Milanović dodavši kako tako neće biti zauvijek.

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti kao da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Dodao je kako Hrvatska mora biti lojalna onome na što je pristala svojom voljom, a to su Europska unija i NATO.

"Ali ne padati u trans, (....) moramo ostati hladne i trezvene glave. Krize dolaze. Europa i svijet su pred ozbiljnom, velikom krizom i mi u njoj moramo gledati da sačuvamo svoje interese i svoje dobro i svoju dobrobit" poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 12:42