StoryEditorOCM
Hrvatskailegalno naselje

Kreće nova velika akcija rušenja bespravnih objekata: ‘Ima svega. Od mobilnih kućica do vila s bazenima‘

Piše Vijesti SD
16. travnja 2024. - 20:36

U tijeku je velika akcija Državnog inspektorata na području Umaga. Nakon što su proteklih tjedan dana pojačano kontrolirali bespravnu gradnju, izdali su više od 200 rješenja o uklanjanju. Svi objekti su izvan građevinskog područja te će biti srušeni, piše HRT.

Osamnaest građevinskih inspektora i četiri komunalna redara grada Umaga obavilo je 241 nadzor na širem području Umaga. Donijeli su jednako toliko rješenja o uklanjanju bespravno izgrađenih objekata.

Među objektima predviđenima za uklanjanje ima svega. Od mobilnih kućica do vila s bazenima. Vlasnici su kako domaći tako i strani državljani.

Na području Murina pronašli su pravo bespravno naselje. Bez dozvola postavljene mobilne kućice, ali i primjerice dograđene dvije gornje etaže kuće. Vlasnici su uglavnom stranci koji ovdje borave tijekom vikenda, no svi će svoje objekte morati ukloniti. 

- Budući da se radi o izvangrađevinskom području, propisane mjere su rješenje o uklanjanju s rokom od 15 dana sukladno odredbama članka 115. Zakona o Državnom inspektoratu. Ukoliko investitor ne postupi po rješenju o uklanjanju, izvršenju rješenja pristupit će se putem treće osobe na trošak investitora, navodi u priopćenju Državni inspektorat RH.

Državni je inspektorat u proteklih pet godina donio rješenja o uklanjanju oko tisuću nezakonitih građevina na području Istre. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 20:40