StoryEditorOCM
Hrvatskadobro se jelo

Istraživanje o prehrambenim navikama u doba lockdowna otkrilo da se dogodilo jedno malo čudo: ‘Ovo bi moglo imati pozitivan efekt i na djecu‘

24. ožujka 2021. - 11:33
Većina ispitanika je zadržala tjelesnu masu, povećala usklađenost s mediteranskim načinom prehrane i kuhala je višeTom Dubravec/Ilustracija/ Cropix

Kada je prije godinu dana određen lockdown na nacionalnoj razini radi sprječavanja pandemije koronavirusa, u naše su živote ušle promjene koje je malo tko poželio.

Većinu nećemo pamtiti po dobru, ali ipak, dogodilo se i jedno malo „čudo“ – „zaključavanje“ je okrenulo velik dio stanovnika Lijepe naše prema vlastitoj kuhinji! I žene i muškarci počeli su u to vrijeme proljetos više kuhati (učestalost kuhanja porasla je za više od 50 posto), a kod novoosviještenih "chefova" na jelovnik, a time i na obiteljske stolove, dospjelo je više povrća, mahunarki, ribe i morskih plodova. Usklađenost s mediteranskom prehranom u cijeloj Hrvatskoj porasla je za šest posto.

Iako u osnovi za vrijeme lockdowna većina Hrvata nije promijenila prehrambeno ponašanje, dobro je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 00:40