StoryEditor
HrvatskaElectronic Security

Grad Solin još je jedan u nizu gradova koji uvode pojačan sustav videonadzora

Piše SD
23. srpnja 2020. - 13:52
Zaposlenik Electronic Securityja postavlja kamere na javnim površinama

Kako bi se povećala sigurnost građana i svih posjetitelja, Grad Solin izdvojio je novih sedam lokacija na kojima će ugrađivati videonadzor. Sukladno proračunskim sredstvima, za četiri lokacije raspisan je natječaj na kojemu je pobijedila tvrtka Electronic Security, jedna od vodećih tvrtki za tehničku zaštitu objekata u Hrvatskoj čiji sustavi štite i gradove Split i Ploče.

Kamere u urbanim mjestima, ako se pravilno koriste, mogu povećati sigurnost svih građana i posjetitelja, ali i povećati broj riješenih kaznenih djela. Praksa pokazuje kako njihova instalacija povećava broj otkrivenih kriminalnih radnji, kao i brzinu reakcije žurnih službi. Važno je uvijek naglasiti da delikatne poslove poput videonadzora javnih površina smiju obavljati samo tvrtke koje su ovlaštene“, naglasio je direktor Electronic Securityja, izvođača radova, Krešimir Kegalj.

Videonadzor u gradu Solinu postavlja se u sklopu Projekta sustava tehničke zaštite za nadzor grada, putem fiksnih i pokretnih mrežnih kamera, pokrenutog prvenstveno radi kontrole nelegalnog odlaganja otpada. Slično kao i u Splitu i Pločama, kamerama u gradu nastoji se također povećati sigurnost u prometu te smanjiti broj prekršaja, ali i opće stope kriminaliteta.

Solin je prve kamere na javnim mjestima postavio već 2015. godine, a u nadolazećem periodu planiraju se zaštititi Ulica Sv. Tekle kod skretanja za Bramont te na križanju s Matoševom ulicom, Sv. Kajo do transportne trake DC-a kod kontejnera, Ulica Joze Kljakovića na donjoj poziciji i kod reciklažnog dvorišta, nerazvrstana cesta na Gospinu otoku i Mravinački gaj. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 11:55