StoryEditorOCM
Hrvatskagrbin po svome

Drama kod Peđe: ugledni SDP-ovci ne žele na liste zbog Puljkovih i Čačića. SDP kao ‘jako‘ pojačanje doveo Alku Vuicu?!

Piše VIJESTI SD
25. ožujka 2024. - 20:44

Među članovima SDP-a tjednima se govorilo da će na njihovim listama osvanuti brojna ugledna imena, te će se svi iznenaditi popisom ljudi koji će ‘pojačati‘ njihove liste za izbore. Ali jedino iznenađenje je Alka Vuica koja se našla na listi u šestoj izbornoj jedinici. Stavili su na jedno od posljednjih mjesta. Nije poznato koji je Alkin program i što će ona donijeti u hrvatsku političku arenu. Možda kopiraju HDZ koji je, podsjetimo, također dovodio pjevače i sportaše i rejting pojačavao poznatim imenima, a ne programom. 

Splitski SDP-ovci su u više navrata navodili da Marijana Puljak i ekipa okupljena oko splitskog gradonačelnika Ivice Puljka nikad ne bi vidjela sabora da im nije Peđe Grbina. Naime, navodili su da je Puljkova stranka Centar jedva dobacila do 1 - 2 posto, te bi im bilo nemoguće ući u hrvatski parlament. To su govorili i Grbinu, ali on nije htio slušati. Kao argument su navodili i da su se brojni kolacijski partneri Puljka osjećali izdano nakon političkog pakta s njima. No, Peđa nije htio slušati...

O tome možete pročitati ovdje:

Grbin, najnebitniji političar: priča o Malom čovjeku Peđi i Vođi i Tati Zoranu Milanoviću... SDP-ovci je li vam muka?

Unatoč optimističnom Grbinovom obraćanju članovima SDP-a i novinarima, izgled lista do zadnjeg trenutka prije sjednice Glavnog odbora bio je upitan, a zbog međustranačkih nesuglasica na listama koalicije "Rijeke pravde" odbili su biti gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj (zbog koalicije s Reformistima Radimira Čačića), gradonačelnik Trogira Ante Bilić i Umaga Vili Bassanese. Svi slove kao velika imena SDP-a, ali im je nešto zasmetalo i ‘škartali‘ su Grbina i prolazak u Sabor. Koliki je sukob, svjedoči i to što su neki odbacili saborsku fotelju i bojkotiraju vlastitu stranku. 

Čelnik splitskog SDP-a Davor Matijević također je odbio biti na listi, kako je rekao, jer je orijentiran na lokalnu politiku, ali poznat je po glasnom protivljenju koaliciji s Centrom Ivice Puljka zbog nesuglasica u Splitu. Ističe da bi bilo neprirodno da zajedno s Puljkom vodi kampanju i bude s njim na istom štandu. Centar je ispregovarao 11 mjesta na listama u koaliciji.

Koalicija Rijeke pravde izborne liste DIP-u predat će u četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:29