StoryEditor
HrvatskaUZAVRELE STRASTI

DIP provjerava SMS poruku o navodnoj kupovini glasova, dojavljeno im je i da se dijele letci u kojima se predsjednički kandidati ocrnjuju. U Splitu su uočeni i neprimjereni grafiti

Piše PSD
5. siječnja 2020. - 17:51

Državno izborno povjerenstvo (DIP) potvrdilo je u nedjelju kako je dobilo obavijest da se društvenim mrežama širi poruka koja upućuje na moguću kupovinu glasova na predsjedničkim izborima i kako radi provjeru.

Provjerit ćemo s kojeg je broja mobitela ta (sms) poruka poslana, pitanje je je li vjerodostojna ili ne, rekla je potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin, najavivši da će se Povjerenstvo o svemu oglasiti kasnije.

Nedjeljni, drugi krug izbora, po informacijama iz DIP-a, uglavnom protječe mirno, uz manje primjedbe birača koje se otklanjaju u hodu.

Ima primjedbi da prethodni, privremeni upisi nisu provedeni, ali to je pitanje koje rješava Ministarstvo uprave, a ne DIP, napomenula je Lovrin.

DIP-u je dojavljeno i kako se u Zadru i Splitu dijele letci u kojima se predsjednički kandidati ocrnjuju, te kako su u Splitu uočeni neprimjereni grafiti.

Najozbiljniji incident u nedjelju se dogodio se u Osijeku, gdje je jedan građanin vikao na članicu biračkog odbora i vrijeđao je, pozvana je policija i pokrenut je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira.

Gong se oglasio o izbornim nepravilnostima: Širi se poruka koja otkriva moguću kupovinu glasova, u Zadru se dijelili letci negativno usmjereni na kandidata, a u Splitu na kandidatkinju. Stigla dojava i o svećeniku...

item - id = 641703
related id = 0 -> 1099143
related id = 1 -> 1098551
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 15:57