StoryEditorOCM
Crna kronikau slavoniji

Više uhićenih u novoj akciji USKOK-a i policije zbog primanja i davanja mita, među njima i bivši HDZ-ov gradonačelnik

Piše Vijesti SD
11. srpnja 2023. - 08:06

Više osoba uhićeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji koja je u tijeku, piše Večernji list.

Radi se o akciji na području Slavonije, a prema neslužbenim informacijama nova uskočko-policijska akcija pokrenuta je zbog koruptivnih djela, odnosno primanja i davanja mita te pogodovanja oko zapošljavanja.

Među uhićenima su, prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista,  Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu i Darko Puljašić, bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege.

Puljašić je bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege koji je u veljači ove godine nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora, a od izrečene kazne, godinu dana mora provesti i zatvoru. Teretio se za krivotvorenje isprave vezano za početak radova na dogradnji dvorane Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi, projektu ukupne vrijednosti 12,7 milijuna kuna. Prema optužnici, Puljašić, koji je u to vrijeme bio gradonačelnik Požege, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a,  teretio se  da je pokušao  projekt kojemu je istjecao rok spasiti krivotvorenim računima i lažiranjem troškova o radovima koji, zapravo, nisu niti bili izvedeni. Na temelju toga, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU isplatilo je Gradu Požegi gotovo milijun kuna, a sve se događalo tijekom 2017. i 2018. U istom postupku je nepravomoćno osuđen, piše Večernji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:04