StoryEditorOCM
Crna kronikaTRAGEDIJA U LOVRANU

Užasnuta svjedokinja: ‘Vidjela sam kako prometni znak pada na djevojku, a onda i još šokantniji prizor...‘

Piše vijesti sd
31. siječnja 2024. - 22:09

Opatijska policija je dan nakon strašne tragedije objavila rezultate istrage nesreće u kojoj je poginula mlada studentica (22). Navode da se osumnjičeni vozač (41) kamiona na području Lovrana kretao iz smjera Medveje prema Opatiji.

Tvrde da je uslijed neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela teretnog vozila došlo do izvlačenja metalnog stabilizatora tzv. noge, a potom i smrtnog stradavanja i ozljeđivanja pješakinja, koje su se u tom trenutku kretale nogostupom u istom smjeru kao i spomenuto teretno vozilo. Poginula je Stela Novaković iz Daruvara.

image

Poprište nesreće

/Cropix

Vozač je uhićen, a Daruvar, kao i Lovran, zavijeni su u crno. Tri djevojke hodale su nogostupom uz cestu, a kamion ih je doslovno pokosio. Prvo je pokupio prometni znak, a onda i djevojke.

U srijedu su kolege i kolegice s fakulteta odale posljednju počast studentici, a jedna je prolaznica za RTL prepričala što se događalo nakon nesreće.

- Prvo sam ugledala djevojku na podu. Taman je taj prometni znak padao na nju i onda sam se okrenula na drugu stanu i ugledala još jedan šokantan prizor i tada shvatila što se zapravo dogodilo, ispričala je vidno potresena, a prenosi RTL.

image
Teo Kamov/Cropix

- Kad je vozač izašao van i prošao đir oko kamiona, tek je onda u biti shvatio što se dogodilo. Bio je u šoku, svi su ljudi bili šokirani, djevojke su jako plakale i vrištale, rekla je Daria Jurković iz Lovrana.

Mještani tvrde da se kroz mjesto često vozi obijesno, a načelnik Lovrana da je cesta državna i da on tu ne može ništa jer nema ovlasti.

- Moj apel bi bio zaista da se u Lovranu stave ležeći policajci, nedavno prije dva mjeseca automobil se zabio u frizerski salon, mogla se tada dogoditi još veća tragedija, rekla je mještanka Mirna Dorić.

image
/Cropix

Policija nije utvrdila nepropisnu brzinu kretanja kamiona. Rezultat alkotesta vozača još se čeka.

Načelnik Lovrana Bojan Simonič kaže da je bio 150 metara od nesreće i da je nazvao 112.

- Svi smo jako potreseni, teško je te scene izbrisati, rekao je.

image
Teo Kamov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:45