stdClass Object ( [id] => 1327758 [title] => Autobus smrti: poginula Splićanka, suprug u teškom stanju; U bolnici i dva brata iz Njemačke, roditelji im poginuli [alias] => uzas-u-autobusu-smrti-u-veneciji-bio-je-i-mladi-par-iz-splitsko-dalmatinske-zupanije-isli-su-na-bracno-putovanje [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

NOVIJE:

Točno 24 sata od tragedije trebalo je policiji da uz pomoć liječnika i DNA analize utvrdi identitete svih 36 osoba koje su se nalazile u autobusu koji je sletio s nadvožnjaka.

Među 21 poginulim, osim vozača autobusa je i, kako je objavila Corriere della Sera, A. B. iz Splita, a život je uz nju još izgubilo ukupno devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemca, dva Portugalca i jedan Južnoafrikanac.

Što se, pak, 15 ozlijeđenih osoba tiče, teško je ozlijeđen suprug preminule, M. B., te još pet Ukrajinaca, po jedan Nijemac i Francuz, dva Španjolca i tri Austrijanca.

Talijani piše kako su poginuli u stravičnoj nesreći autobusa kraj Venecije bili uglavnom mladi ljudi. Među njima su Ukrajinke i Ukrajinci Ljubova Šiškarova (30), Irina Pašenko i Julija Niemova, Vasil Lomakin (70), Tetiana Beskorainova (65), Nijemac Siddarta Jonathan Grasse (28), kao i Hrvatica, koja je bila na medenom mjesecu sa suprugom.

Par se vjenčao prije tri tjedna u Splitu, a Veneciju su odabrali kao početnu stanicu na svom putovanju. Suprug je teško ozlijeđen i hospitaliziran u bolnici u Venetu, na intenzivnoj njezi.

Poginuli supružnici u utorak su stigli u Veneciju, a oko 19.30 sati ukrcali su se u električni autobus koji je krenuo iz venecijanskog Tronchetta i zaputio se prema kampu Hu u Margheri, gdje su trebali provesti dio svog medenog mjeseca u Italiji.

Umjesto toga, dogodila se tragedija u autobusu koji se, vjerojatno zbog toga što je vozaču pozlilo, oteo kontroli i pao u petnaestak metara duboku provaliju, piše Corriere della Sera.

Kako bi došli do konkretnih informacija, pokušali smo kontaktirati generalni konzulat u Trstu, kao i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji. Iz obe institucije su nas preusmjerili na glasnogovornika Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. 

Iako smo telefonski dobili odjel resornog ministarstva, do željenih podataka nismo uspjeli doći. Naime, nakon što nas je službenik rekao preusmjeriti na ured glasnogovornika, od tamo nam nitko nije digao slušalicu. No, iz MVEP-a su u međuvremenu poslali priopćenje. 

Hrvatska državljanka smrtno je stradala, a još jedna osoba hrvatskog državljanstva teško je ozlijeđena u nesreći blizu Venecije u utorak navečer u kojoj je poginula 21 osoba, kada je autobus sletio s nadvožnjaka, potvrdio je u srijedu MVEP.

"U prometnoj  nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno", kaže se u priopćenju.

Mediji javljaju kako je riječ o mladom paru, djevojci A.P. i njezinom suprugu M.B., saznaje portal 24sata

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ujedno je izrazilo sućut obitelji preminule hrvatske državljanke.

Također je naglasilo da je "Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti".

Talijanske dnevne novine Corriere della Sera su ranije objavile da je u tragičnoj nesreći autobusa kod Venecije preminula jedna osoba iz Hrvatske. I drugi mediji u Italiji navode istu informaciju. 

U autobusu je, kako smo već objavili, bilo dvoje Hrvata.

- Radi se o 24-godišnjoj ženi, sa suprugom je bila na medenom mjesecu. On je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen - navodi Index, uz informaciju kako se radi o bračnom paru iz Splita. 

Talijanski Sky News piše da je među 21 žrtvom i mlada Hrvatica u dvadesetima godinama, koja je sa suprugom bila na medenom mjesecu. "Njezin suprug navodno je ozlijeđen i hospitaliziran u jednoj venecijanskoj bolnici. Bili su na medenom mjesecu", objavio je Sky.

Napominjemo da su ovo još neslužbene informacije. 

Kamere snimile stravičan trenutak autobusa koji se ruši u provaliju; ‘Vozač je napravio nešto čudno, nije imalo smisla‘

-----

Prema za sada neslužbenim informacijama koje je danas u 13 sati objavila Slobodna Dalmacija, u autobusu koji koji je pao s nadvožnjaka nedaleko Venecije bilo je i dvoje hrvatskih državljana iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ovo je vozač autobusa smrti kod Venecije - prije nesreće objavio fotografiju i poruku, evo što kažu svjedoci...

Kako neslužbeno doznajemo radi se o mladom bračnom paru, u 20-tim godinama života, koji se vjenčao prije 20-tak dana, a koji je u Italiju otišao na bračno putovanje.

---

image
Marco Sabadin/Afp
---

Prema dostupnim, no i dalje neslužbenim informacijama, mladić je operiran i nalazi se u jednoj od obližnjih bolnica, dok o njegovoj supruzi još nema pouzdanih informacija.

Podsjetimo, autobus je izletio s ceste i pao u ponor, u blizini željezničke pruge, te se zapalio. Navodi se da je trenutačna brojka smrtno stradalih - 21. 

Među putnicima koji su hospitalizirani u bolnici u Trevisu četiri su odrasle osobe i dva brata iz Njemačke od 7 i 13 godina. Njih dvojica su zadobila prijelome kostiju, ali su sada stabilno. Roditelji su im poginuli, pruža im se i psihološka pomoć.

Među prevezenim odraslim osobama je i jedna Španjolka s opeklinama na 60 posto tijela, koja je kasnije prebačena u specijalizirani centar u Padovi. U bolnici su i dva Španjolca i Ukrajinac. Oni imaju prijelome rebara i kralježaka i nalaze se na odjelu intenzivne njege.

---

image
Marco Sabadin/Afp
---

- Među 15 ozlijeđenih u nesreći u kojoj je sudjelovao autobus u Mestreu, nedaleko željezničkog kolodvora, 11 je stranaca, i to četiri Ukrajinca (dvije žene, muškarac i maloljetnik), Nijemac, Francuskinja, Hrvat, par Španjolaca i dvoje maloljetnika (muškarac i žena) austrijskog podrijetla. Mnogi od njih su na intenzivnoj njezi, a dvoje je operirano tijekom noći u Padovi i hospitalizirani su na intenzivnoj njezi - navode Il Resto del Carlino, novine i portal sa sjedištem u Bologni.

---

---

Dodaju i da se još ne znaju identiteti svih žrtava.

Naime, što se tiče 21 žrtve, samo ih je sedam identificirano, radi se o 4-5 Ukrajinaca (nejasna je nacionalnost jedne od četiri žene), Njemici i vozaču autobusa Albertu Rizzottu, starom 40 godina.

No, oko 14 sati je stigla vijest iz Italije da je jedna preminula osoba iz Hrvatske. 

Dvoje Hrvata ozlijeđeno u stravičnoj nesreći kod Venecije, muškarac je u teškom stanju

---

image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
---

---

Prevozili 40 turista

Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su posjetili Veneciju i vraćali se u svoj kamp nešto prije 20 sati.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

- Autobus se prevrnuo. Udarac je bio strašan jer je pao više od 10 metara - rekao je zapovjednik venecijanskih vatrogasaca Mauro Luongo novinarima na licu mjesta. Među preminulim žrtvama je jednogodišnje dijete i tinejdžer.

Kako je izjavio Massimo Fiorese, direktor tvrtke La Linea koja je unajmila električni autobus, vozač je u 18 sati počeo sa smjenom te preuzeo turiste na Piazzale Roma u Veneziji. Trebao ih je prevesti do lokacije na kojoj su odsjeli u obližnjoj Margheri, točnije u kamping Hu poznatiji kao bivši Jolly.

- Za 16 osoba bila je zatražena naručena vožnja. Neki su se, nažalost, ukrcali u autobus bez rezervacije jer su vidjeli da je autobus velik i s mnogo praznih mjesta. Trebat će tu utvrditi što se dogodilo jer je u isto vrijeme četvero njemačkih državljana ostalo neukrcano. Stradali vozač je bio čisti profesionalac i dobra osoba. Radi kao vozač u Martini Busu od 2014. s jednom kraćom pauzom te zadnjih sedam godina radi u kontinuitetu. Obavio je sve redovne pretrage koje mi zahtijevamo u La Linei jer nam je to važno za sigurnost svih putnika. Vjerujem da mu je pozlilo i ne vidim drugo objašnjenje jer je bio doista vrijedan i požrtvovan radnik. Izražavam obiteljima poginulih najdublju sućut - zaključio je Fiorese.

Kamp Hu: Kod nas ima i Hrvata

Kamping Hu, iz grupacije Human Company, od 20 sati sinoć ne prestaje zaprimati pozive zabrinutih članova obitelji i medija. Dvorište i prostor pred kampom također su im okupirani.

- Ostali smo vrlo zatečeni informacijom kad su nam javili da su neki od naših gostiju, na putu prema našoj lokaciji, poginuli. Jedan gost, koji nije išao na izlet u Veneziju, došao nas je pitati kad taj autobus stiže u kamp jer da mu se supruga ne javlja, a nama je tu već bila panika. Nismo znali što mu reći. Vi ste već valjda tisućita osoba kojoj se javljamo na telefon i nažalost, ne možemo vam dati nikakve preciznije informacije o našim gostima. Primili smo i bezbroj mailova s upitima i trudimo se svima odgovoriti jer razumijemo situaciju. Naši nadređeni su u kontaktu sa svim bolnicama u okolici gdje su naši gosti hospitalizirani. I svima smo podrška i na usluzi što god treba. Neki su se danas trebali odjaviti. Policija je još sinoć od nas odmah tražila i dobila popis svih evidentiranih gostiju jer su imali problema s identifikacijom nekih od preminulih. I da, u našoj strukturi trenutno boravi nekoliko hrvatskih državljana i to je sve što mogu potvrditi - rekli su ranije danas kratko za Jutarnji list iz venetskog kampinga Hu.

---

---

image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => potvrdilo MVEP [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => potvrdilo MVEP 2 0 6416 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-04 10:31:02 [created_by] => 3133 [created_by_alias] => VIJESTI SD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-04 19:49:59 [modified_by] => 3133 [publish_up] => 2023-10-04 17:35:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Užas: u autobusu smrti u Veneciji bio je i mladi par iz Splitsko dalmatinske županije, išli su na bračno putovanje [metakey] => Venecija, autobus, nesreća [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25775127.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25770520.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25772686.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25770545.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25770539.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25770527.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25770518.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25770392.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25770391.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25770389.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Afp\/","Marco Sabadin\/Afp","Marco Sabadin\/Afp","Marco Sabadin\/Afp","Marco Sabadin\/Afp","Marco Sabadin\/Afp","Marco Sabadin\/Afp","Marco Sabadin\/Afp","Marco Sabadin\/Afp","Marco Sabadin\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Stravi\u010dni prizori s mjesta nesre\u0107e<\/p>","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1121","hd_25775127_1920.jpg":"1920x1080","k_25775127_1280.jpg":"1280x1280","k_25775127_1024.jpg":"1024x1024","k_25775127_640.jpg":"640x640","k_25775127_480.jpg":"480x480","k_25775127_340.jpg":"340x340","k_25775127_220.jpg":"220x220","o_25775127_1280.jpg":"1280x747","o_25775127_1024.jpg":"1024x597","o_25775127_640.jpg":"640x373","o_25775127_480.jpg":"480x280","o_25775127_340.jpg":"340x198","o_25775127_220.jpg":"220x128","h_25775127_1280.jpg":"1280x854","h_25775127_1024.jpg":"1024x683","h_25775127_640.jpg":"640x427","h_25775127_480.jpg":"480x320","h_25775127_340.jpg":"340x227","h_25775127_220.jpg":"220x147","pp_25775127_1280.jpg":"1280x1628","pp_25775127_1024.jpg":"1024x1303","pp_25775127_640.jpg":"640x814","pp_25775127_480.jpg":"480x611","pp_25775127_340.jpg":"340x432","pp_25775127_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25770520_1920.jpg":"1920x1080","k_25770520_1280.jpg":"1280x1280","k_25770520_1024.jpg":"1024x1024","k_25770520_640.jpg":"640x640","k_25770520_480.jpg":"480x480","k_25770520_340.jpg":"340x340","k_25770520_220.jpg":"220x220","o_25770520_1280.jpg":"1280x853","o_25770520_1024.jpg":"1024x682","o_25770520_640.jpg":"640x426","o_25770520_480.jpg":"480x320","o_25770520_340.jpg":"340x226","o_25770520_220.jpg":"220x146","h_25770520_1280.jpg":"1280x854","h_25770520_1024.jpg":"1024x683","h_25770520_640.jpg":"640x427","h_25770520_480.jpg":"480x320","h_25770520_340.jpg":"340x227","h_25770520_220.jpg":"220x147","pp_25770520_1280.jpg":"1280x1628","pp_25770520_1024.jpg":"1024x1303","pp_25770520_640.jpg":"640x814","pp_25770520_480.jpg":"480x611","pp_25770520_340.jpg":"340x432","pp_25770520_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25772686_1920.jpg":"1920x1080","k_25772686_1280.jpg":"1280x1280","k_25772686_1024.jpg":"1024x1024","k_25772686_640.jpg":"640x640","k_25772686_480.jpg":"480x480","k_25772686_340.jpg":"340x340","k_25772686_220.jpg":"220x220","o_25772686_1280.jpg":"1280x853","o_25772686_1024.jpg":"1024x682","o_25772686_640.jpg":"640x426","o_25772686_480.jpg":"480x320","o_25772686_340.jpg":"340x226","o_25772686_220.jpg":"220x146","h_25772686_1280.jpg":"1280x854","h_25772686_1024.jpg":"1024x683","h_25772686_640.jpg":"640x427","h_25772686_480.jpg":"480x320","h_25772686_340.jpg":"340x227","h_25772686_220.jpg":"220x147","pp_25772686_1280.jpg":"1280x1628","pp_25772686_1024.jpg":"1024x1303","pp_25772686_640.jpg":"640x814","pp_25772686_480.jpg":"480x611","pp_25772686_340.jpg":"340x432","pp_25772686_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_25770545_1920.jpg":"1920x1080","k_25770545_1280.jpg":"1280x1280","k_25770545_1024.jpg":"1024x1024","k_25770545_640.jpg":"640x640","k_25770545_480.jpg":"480x480","k_25770545_340.jpg":"340x340","k_25770545_220.jpg":"220x220","o_25770545_1280.jpg":"1280x851","o_25770545_1024.jpg":"1024x681","o_25770545_640.jpg":"640x425","o_25770545_480.jpg":"480x319","o_25770545_340.jpg":"340x226","o_25770545_220.jpg":"220x146","h_25770545_1280.jpg":"1280x854","h_25770545_1024.jpg":"1024x683","h_25770545_640.jpg":"640x427","h_25770545_480.jpg":"480x320","h_25770545_340.jpg":"340x227","h_25770545_220.jpg":"220x147","pp_25770545_1280.jpg":"1280x1628","pp_25770545_1024.jpg":"1024x1303","pp_25770545_640.jpg":"640x814","pp_25770545_480.jpg":"480x611","pp_25770545_340.jpg":"340x432","pp_25770545_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25770539_1920.jpg":"1920x1080","k_25770539_1280.jpg":"1280x1280","k_25770539_1024.jpg":"1024x1024","k_25770539_640.jpg":"640x640","k_25770539_480.jpg":"480x480","k_25770539_340.jpg":"340x340","k_25770539_220.jpg":"220x220","o_25770539_1280.jpg":"1280x853","o_25770539_1024.jpg":"1024x682","o_25770539_640.jpg":"640x426","o_25770539_480.jpg":"480x320","o_25770539_340.jpg":"340x226","o_25770539_220.jpg":"220x146","h_25770539_1280.jpg":"1280x854","h_25770539_1024.jpg":"1024x683","h_25770539_640.jpg":"640x427","h_25770539_480.jpg":"480x320","h_25770539_340.jpg":"340x227","h_25770539_220.jpg":"220x147","pp_25770539_1280.jpg":"1280x1628","pp_25770539_1024.jpg":"1024x1303","pp_25770539_640.jpg":"640x814","pp_25770539_480.jpg":"480x611","pp_25770539_340.jpg":"340x432","pp_25770539_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25770527_1920.jpg":"1920x1080","k_25770527_1280.jpg":"1280x1280","k_25770527_1024.jpg":"1024x1024","k_25770527_640.jpg":"640x640","k_25770527_480.jpg":"480x480","k_25770527_340.jpg":"340x340","k_25770527_220.jpg":"220x220","o_25770527_1280.jpg":"1280x853","o_25770527_1024.jpg":"1024x682","o_25770527_640.jpg":"640x426","o_25770527_480.jpg":"480x320","o_25770527_340.jpg":"340x226","o_25770527_220.jpg":"220x146","h_25770527_1280.jpg":"1280x854","h_25770527_1024.jpg":"1024x683","h_25770527_640.jpg":"640x427","h_25770527_480.jpg":"480x320","h_25770527_340.jpg":"340x227","h_25770527_220.jpg":"220x147","pp_25770527_1280.jpg":"1280x1628","pp_25770527_1024.jpg":"1024x1303","pp_25770527_640.jpg":"640x814","pp_25770527_480.jpg":"480x611","pp_25770527_340.jpg":"340x432","pp_25770527_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25770518_1920.jpg":"1920x1080","k_25770518_1280.jpg":"1280x1280","k_25770518_1024.jpg":"1024x1024","k_25770518_640.jpg":"640x640","k_25770518_480.jpg":"480x480","k_25770518_340.jpg":"340x340","k_25770518_220.jpg":"220x220","o_25770518_1280.jpg":"1280x853","o_25770518_1024.jpg":"1024x682","o_25770518_640.jpg":"640x426","o_25770518_480.jpg":"480x320","o_25770518_340.jpg":"340x226","o_25770518_220.jpg":"220x146","h_25770518_1280.jpg":"1280x854","h_25770518_1024.jpg":"1024x683","h_25770518_640.jpg":"640x427","h_25770518_480.jpg":"480x320","h_25770518_340.jpg":"340x227","h_25770518_220.jpg":"220x147","pp_25770518_1280.jpg":"1280x1628","pp_25770518_1024.jpg":"1024x1303","pp_25770518_640.jpg":"640x814","pp_25770518_480.jpg":"480x611","pp_25770518_340.jpg":"340x432","pp_25770518_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_25770392_1920.jpg":"1920x1080","k_25770392_1280.jpg":"1280x1280","k_25770392_1024.jpg":"1024x1024","k_25770392_640.jpg":"640x640","k_25770392_480.jpg":"480x480","k_25770392_340.jpg":"340x340","k_25770392_220.jpg":"220x220","o_25770392_1280.jpg":"1280x851","o_25770392_1024.jpg":"1024x681","o_25770392_640.jpg":"640x425","o_25770392_480.jpg":"480x319","o_25770392_340.jpg":"340x226","o_25770392_220.jpg":"220x146","h_25770392_1280.jpg":"1280x854","h_25770392_1024.jpg":"1024x683","h_25770392_640.jpg":"640x427","h_25770392_480.jpg":"480x320","h_25770392_340.jpg":"340x227","h_25770392_220.jpg":"220x147","pp_25770392_1280.jpg":"1280x1628","pp_25770392_1024.jpg":"1024x1303","pp_25770392_640.jpg":"640x814","pp_25770392_480.jpg":"480x611","pp_25770392_340.jpg":"340x432","pp_25770392_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_25770391_1920.jpg":"1920x1080","k_25770391_1280.jpg":"1280x1280","k_25770391_1024.jpg":"1024x1024","k_25770391_640.jpg":"640x640","k_25770391_480.jpg":"480x480","k_25770391_340.jpg":"340x340","k_25770391_220.jpg":"220x220","o_25770391_1280.jpg":"1280x851","o_25770391_1024.jpg":"1024x681","o_25770391_640.jpg":"640x425","o_25770391_480.jpg":"480x319","o_25770391_340.jpg":"340x226","o_25770391_220.jpg":"220x146","h_25770391_1280.jpg":"1280x854","h_25770391_1024.jpg":"1024x683","h_25770391_640.jpg":"640x427","h_25770391_480.jpg":"480x320","h_25770391_340.jpg":"340x227","h_25770391_220.jpg":"220x147","pp_25770391_1280.jpg":"1280x1628","pp_25770391_1024.jpg":"1024x1303","pp_25770391_640.jpg":"640x814","pp_25770391_480.jpg":"480x611","pp_25770391_340.jpg":"340x432","pp_25770391_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_25770389_1920.jpg":"1920x1080","k_25770389_1280.jpg":"1280x1280","k_25770389_1024.jpg":"1024x1024","k_25770389_640.jpg":"640x640","k_25770389_480.jpg":"480x480","k_25770389_340.jpg":"340x340","k_25770389_220.jpg":"220x220","o_25770389_1280.jpg":"1280x851","o_25770389_1024.jpg":"1024x681","o_25770389_640.jpg":"640x425","o_25770389_480.jpg":"480x319","o_25770389_340.jpg":"340x226","o_25770389_220.jpg":"220x146","h_25770389_1280.jpg":"1280x854","h_25770389_1024.jpg":"1024x683","h_25770389_640.jpg":"640x427","h_25770389_480.jpg":"480x320","h_25770389_340.jpg":"340x227","h_25770389_220.jpg":"220x147","pp_25770389_1280.jpg":"1280x1628","pp_25770389_1024.jpg":"1024x1303","pp_25770389_640.jpg":"640x814","pp_25770389_480.jpg":"480x611","pp_25770389_340.jpg":"340x432","pp_25770389_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7768806 Threads: 3 Questions: 1565440126 Slow queries: 4775194 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111627056 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/uzas-u-autobusu-smrti-u-veneciji-bio-je-i-mladi-par-iz-splitsko-dalmatinske-zupanije-isli-su-na-bracno-putovanje-1327758 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/uzas-u-autobusu-smrti-u-veneciji-bio-je-i-mladi-par-iz-splitsko-dalmatinske-zupanije-isli-su-na-bracno-putovanje-1327758?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 480608 [name] => Venecija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => venecija [link] => /tag/venecija ) [1] => stdClass Object ( [id] => 394146 [name] => autobus [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => autobus [link] => /tag/autobus ) [2] => stdClass Object ( [id] => 394008 [name] => nesreča [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nesreca [link] => /tag/nesreca ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => potvrdilo MVEP [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Autobus smrti: poginula Splićanka, suprug u teškom stanju; U bolnici i dva brata iz Njemačke, roditelji im poginuli [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3133 [name] => Ivica Marković [username] => ivica-markovi [email] => ivica-markovi@sd.hr [password] => $2y$10$lrAXSSjJUS0pOCcDJyDIZOPsmJ7CMXcMub16BZuaKfnzhEcsuPBDi [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivica-markovic-3133 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1651 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ef9e55f5f0e0b80f21a59d07440a9897?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25775127.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Afp/ [mainImageDesc] =>

Stravični prizori s mjesta nesreće

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25775127.jpg [title] => Afp/

Stravični prizori s mjesta nesreće

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25770520.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25772686.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25770545.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25770539.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25770527.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25770518.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25770392.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25770391.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25770389.jpg [title] => Marco Sabadin/Afp ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

NOVIJE:

Točno 24 sata od tragedije trebalo je policiji da uz pomoć liječnika i DNA analize utvrdi identitete svih 36 osoba koje su se nalazile u autobusu koji je sletio s nadvožnjaka.

Među 21 poginulim, osim vozača autobusa je i, kako je objavila Corriere della Sera, A. B. iz Splita, a život je uz nju još izgubilo ukupno devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemca, dva Portugalca i jedan Južnoafrikanac.

Što se, pak, 15 ozlijeđenih osoba tiče, teško je ozlijeđen suprug preminule, M. B., te još pet Ukrajinaca, po jedan Nijemac i Francuz, dva Španjolca i tri Austrijanca.

Talijani piše kako su poginuli u stravičnoj nesreći autobusa kraj Venecije bili uglavnom mladi ljudi. Među njima su Ukrajinke i Ukrajinci Ljubova Šiškarova (30), Irina Pašenko i Julija Niemova, Vasil Lomakin (70), Tetiana Beskorainova (65), Nijemac Siddarta Jonathan Grasse (28), kao i Hrvatica, koja je bila na medenom mjesecu sa suprugom.

Par se vjenčao prije tri tjedna u Splitu, a Veneciju su odabrali kao početnu stanicu na svom putovanju. Suprug je teško ozlijeđen i hospitaliziran u bolnici u Venetu, na intenzivnoj njezi.

Poginuli supružnici u utorak su stigli u Veneciju, a oko 19.30 sati ukrcali su se u električni autobus koji je krenuo iz venecijanskog Tronchetta i zaputio se prema kampu Hu u Margheri, gdje su trebali provesti dio svog medenog mjeseca u Italiji.

Umjesto toga, dogodila se tragedija u autobusu koji se, vjerojatno zbog toga što je vozaču pozlilo, oteo kontroli i pao u petnaestak metara duboku provaliju, piše Corriere della Sera.

Kako bi došli do konkretnih informacija, pokušali smo kontaktirati generalni konzulat u Trstu, kao i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji. Iz obe institucije su nas preusmjerili na glasnogovornika Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. 

Iako smo telefonski dobili odjel resornog ministarstva, do željenih podataka nismo uspjeli doći. Naime, nakon što nas je službenik rekao preusmjeriti na ured glasnogovornika, od tamo nam nitko nije digao slušalicu. No, iz MVEP-a su u međuvremenu poslali priopćenje. 

Hrvatska državljanka smrtno je stradala, a još jedna osoba hrvatskog državljanstva teško je ozlijeđena u nesreći blizu Venecije u utorak navečer u kojoj je poginula 21 osoba, kada je autobus sletio s nadvožnjaka, potvrdio je u srijedu MVEP.

"U prometnoj  nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno", kaže se u priopćenju.

Mediji javljaju kako je riječ o mladom paru, djevojci A.P. i njezinom suprugu M.B., saznaje portal 24sata

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ujedno je izrazilo sućut obitelji preminule hrvatske državljanke.

Također je naglasilo da je "Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti".

Talijanske dnevne novine Corriere della Sera su ranije objavile da je u tragičnoj nesreći autobusa kod Venecije preminula jedna osoba iz Hrvatske. I drugi mediji u Italiji navode istu informaciju. 

U autobusu je, kako smo već objavili, bilo dvoje Hrvata.

- Radi se o 24-godišnjoj ženi, sa suprugom je bila na medenom mjesecu. On je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen - navodi Index, uz informaciju kako se radi o bračnom paru iz Splita. 

Talijanski Sky News piše da je među 21 žrtvom i mlada Hrvatica u dvadesetima godinama, koja je sa suprugom bila na medenom mjesecu. "Njezin suprug navodno je ozlijeđen i hospitaliziran u jednoj venecijanskoj bolnici. Bili su na medenom mjesecu", objavio je Sky.

Napominjemo da su ovo još neslužbene informacije. 

Kamere snimile stravičan trenutak autobusa koji se ruši u provaliju; ‘Vozač je napravio nešto čudno, nije imalo smisla‘

-----

Prema za sada neslužbenim informacijama koje je danas u 13 sati objavila Slobodna Dalmacija, u autobusu koji koji je pao s nadvožnjaka nedaleko Venecije bilo je i dvoje hrvatskih državljana iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ovo je vozač autobusa smrti kod Venecije - prije nesreće objavio fotografiju i poruku, evo što kažu svjedoci...

Kako neslužbeno doznajemo radi se o mladom bračnom paru, u 20-tim godinama života, koji se vjenčao prije 20-tak dana, a koji je u Italiju otišao na bračno putovanje.

---

image
Marco Sabadin/Afp
---

Prema dostupnim, no i dalje neslužbenim informacijama, mladić je operiran i nalazi se u jednoj od obližnjih bolnica, dok o njegovoj supruzi još nema pouzdanih informacija.

Podsjetimo, autobus je izletio s ceste i pao u ponor, u blizini željezničke pruge, te se zapalio. Navodi se da je trenutačna brojka smrtno stradalih - 21. 

Među putnicima koji su hospitalizirani u bolnici u Trevisu četiri su odrasle osobe i dva brata iz Njemačke od 7 i 13 godina. Njih dvojica su zadobila prijelome kostiju, ali su sada stabilno. Roditelji su im poginuli, pruža im se i psihološka pomoć.

Među prevezenim odraslim osobama je i jedna Španjolka s opeklinama na 60 posto tijela, koja je kasnije prebačena u specijalizirani centar u Padovi. U bolnici su i dva Španjolca i Ukrajinac. Oni imaju prijelome rebara i kralježaka i nalaze se na odjelu intenzivne njege.

---

image
Marco Sabadin/Afp
---

- Među 15 ozlijeđenih u nesreći u kojoj je sudjelovao autobus u Mestreu, nedaleko željezničkog kolodvora, 11 je stranaca, i to četiri Ukrajinca (dvije žene, muškarac i maloljetnik), Nijemac, Francuskinja, Hrvat, par Španjolaca i dvoje maloljetnika (muškarac i žena) austrijskog podrijetla. Mnogi od njih su na intenzivnoj njezi, a dvoje je operirano tijekom noći u Padovi i hospitalizirani su na intenzivnoj njezi - navode Il Resto del Carlino, novine i portal sa sjedištem u Bologni.

---

---

Dodaju i da se još ne znaju identiteti svih žrtava.

Naime, što se tiče 21 žrtve, samo ih je sedam identificirano, radi se o 4-5 Ukrajinaca (nejasna je nacionalnost jedne od četiri žene), Njemici i vozaču autobusa Albertu Rizzottu, starom 40 godina.

No, oko 14 sati je stigla vijest iz Italije da je jedna preminula osoba iz Hrvatske. 

Dvoje Hrvata ozlijeđeno u stravičnoj nesreći kod Venecije, muškarac je u teškom stanju

---

image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
---

---

Prevozili 40 turista

Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su posjetili Veneciju i vraćali se u svoj kamp nešto prije 20 sati.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

- Autobus se prevrnuo. Udarac je bio strašan jer je pao više od 10 metara - rekao je zapovjednik venecijanskih vatrogasaca Mauro Luongo novinarima na licu mjesta. Među preminulim žrtvama je jednogodišnje dijete i tinejdžer.

Kako je izjavio Massimo Fiorese, direktor tvrtke La Linea koja je unajmila električni autobus, vozač je u 18 sati počeo sa smjenom te preuzeo turiste na Piazzale Roma u Veneziji. Trebao ih je prevesti do lokacije na kojoj su odsjeli u obližnjoj Margheri, točnije u kamping Hu poznatiji kao bivši Jolly.

- Za 16 osoba bila je zatražena naručena vožnja. Neki su se, nažalost, ukrcali u autobus bez rezervacije jer su vidjeli da je autobus velik i s mnogo praznih mjesta. Trebat će tu utvrditi što se dogodilo jer je u isto vrijeme četvero njemačkih državljana ostalo neukrcano. Stradali vozač je bio čisti profesionalac i dobra osoba. Radi kao vozač u Martini Busu od 2014. s jednom kraćom pauzom te zadnjih sedam godina radi u kontinuitetu. Obavio je sve redovne pretrage koje mi zahtijevamo u La Linei jer nam je to važno za sigurnost svih putnika. Vjerujem da mu je pozlilo i ne vidim drugo objašnjenje jer je bio doista vrijedan i požrtvovan radnik. Izražavam obiteljima poginulih najdublju sućut - zaključio je Fiorese.

Kamp Hu: Kod nas ima i Hrvata

Kamping Hu, iz grupacije Human Company, od 20 sati sinoć ne prestaje zaprimati pozive zabrinutih članova obitelji i medija. Dvorište i prostor pred kampom također su im okupirani.

- Ostali smo vrlo zatečeni informacijom kad su nam javili da su neki od naših gostiju, na putu prema našoj lokaciji, poginuli. Jedan gost, koji nije išao na izlet u Veneziju, došao nas je pitati kad taj autobus stiže u kamp jer da mu se supruga ne javlja, a nama je tu već bila panika. Nismo znali što mu reći. Vi ste već valjda tisućita osoba kojoj se javljamo na telefon i nažalost, ne možemo vam dati nikakve preciznije informacije o našim gostima. Primili smo i bezbroj mailova s upitima i trudimo se svima odgovoriti jer razumijemo situaciju. Naši nadređeni su u kontaktu sa svim bolnicama u okolici gdje su naši gosti hospitalizirani. I svima smo podrška i na usluzi što god treba. Neki su se danas trebali odjaviti. Policija je još sinoć od nas odmah tražila i dobila popis svih evidentiranih gostiju jer su imali problema s identifikacijom nekih od preminulih. I da, u našoj strukturi trenutno boravi nekoliko hrvatskih državljana i to je sve što mogu potvrditi - rekli su ranije danas kratko za Jutarnji list iz venetskog kampinga Hu.

---

---

image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
------
image
Marco Sabadin/Afp
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Afp/ Marco Sabadin/Afp Marco Sabadin/Afp Marco Sabadin/Afp Marco Sabadin/Afp Marco Sabadin/Afp Marco Sabadin/Afp Marco Sabadin/Afp Marco Sabadin/Afp Marco Sabadin/Afp
Afp/

Stravični prizori s mjesta nesreće

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/uzas-u-autobusu-smrti-u-veneciji-bio-je-i-mladi-par-iz-splitsko-dalmatinske-zupanije-isli-su-na-bracno-putovanje-1327758 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fe6386ed33bfe27b01773c63c8b53d55b70bc399 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Autobus+smrti%3A+poginula+Spli%C4%87anka%2C+suprug+u+te%C5%A1kom+stanju%3B+U+bolnici+i+dva+brata+iz+Njema%C4%8Dke%2C+roditelji+im+poginuli&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fuzas-u-autobusu-smrti-u-veneciji-bio-je-i-mladi-par-iz-splitsko-dalmatinske-zupanije-isli-su-na-bracno-putovanje-1327758 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fuzas-u-autobusu-smrti-u-veneciji-bio-je-i-mladi-par-iz-splitsko-dalmatinske-zupanije-isli-su-na-bracno-putovanje-1327758 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => potvrdilo MVEP [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikapotvrdilo MVEP

Autobus smrti: poginula Splićanka, suprug u teškom stanju; U bolnici i dva brata iz Njemačke, roditelji im poginuli

Piše VIJESTI SD
4. listopada 2023. - 19:35

NOVIJE:

Točno 24 sata od tragedije trebalo je policiji da uz pomoć liječnika i DNA analize utvrdi identitete svih 36 osoba koje su se nalazile u autobusu koji je sletio s nadvožnjaka.

Među 21 poginulim, osim vozača autobusa je i, kako je objavila Corriere della Sera, A. B. iz Splita, a život je uz nju još izgubilo ukupno devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemca, dva Portugalca i jedan Južnoafrikanac.

Što se, pak, 15 ozlijeđenih osoba tiče, teško je ozlijeđen suprug preminule, M. B., te još pet Ukrajinaca, po jedan Nijemac i Francuz, dva Španjolca i tri Austrijanca.

Talijani piše kako su poginuli u stravičnoj nesreći autobusa kraj Venecije bili uglavnom mladi ljudi. Među njima su Ukrajinke i Ukrajinci Ljubova Šiškarova (30), Irina Pašenko i Julija Niemova, Vasil Lomakin (70), Tetiana Beskorainova (65), Nijemac Siddarta Jonathan Grasse (28), kao i Hrvatica, koja je bila na medenom mjesecu sa suprugom.

Par se vjenčao prije tri tjedna u Splitu, a Veneciju su odabrali kao početnu stanicu na svom putovanju. Suprug je teško ozlijeđen i hospitaliziran u bolnici u Venetu, na intenzivnoj njezi.

Poginuli supružnici u utorak su stigli u Veneciju, a oko 19.30 sati ukrcali su se u električni autobus koji je krenuo iz venecijanskog Tronchetta i zaputio se prema kampu Hu u Margheri, gdje su trebali provesti dio svog medenog mjeseca u Italiji.

Umjesto toga, dogodila se tragedija u autobusu koji se, vjerojatno zbog toga što je vozaču pozlilo, oteo kontroli i pao u petnaestak metara duboku provaliju, piše Corriere della Sera.

Kako bi došli do konkretnih informacija, pokušali smo kontaktirati generalni konzulat u Trstu, kao i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji. Iz obe institucije su nas preusmjerili na glasnogovornika Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. 

Iako smo telefonski dobili odjel resornog ministarstva, do željenih podataka nismo uspjeli doći. Naime, nakon što nas je službenik rekao preusmjeriti na ured glasnogovornika, od tamo nam nitko nije digao slušalicu. No, iz MVEP-a su u međuvremenu poslali priopćenje. 

Hrvatska državljanka smrtno je stradala, a još jedna osoba hrvatskog državljanstva teško je ozlijeđena u nesreći blizu Venecije u utorak navečer u kojoj je poginula 21 osoba, kada je autobus sletio s nadvožnjaka, potvrdio je u srijedu MVEP.

"U prometnoj  nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno", kaže se u priopćenju.

Mediji javljaju kako je riječ o mladom paru, djevojci A.P. i njezinom suprugu M.B., saznaje portal 24sata

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ujedno je izrazilo sućut obitelji preminule hrvatske državljanke.

Također je naglasilo da je "Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti".

Talijanske dnevne novine Corriere della Sera su ranije objavile da je u tragičnoj nesreći autobusa kod Venecije preminula jedna osoba iz Hrvatske. I drugi mediji u Italiji navode istu informaciju. 

U autobusu je, kako smo već objavili, bilo dvoje Hrvata.

- Radi se o 24-godišnjoj ženi, sa suprugom je bila na medenom mjesecu. On je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen - navodi Index, uz informaciju kako se radi o bračnom paru iz Splita. 

Talijanski Sky News piše da je među 21 žrtvom i mlada Hrvatica u dvadesetima godinama, koja je sa suprugom bila na medenom mjesecu. "Njezin suprug navodno je ozlijeđen i hospitaliziran u jednoj venecijanskoj bolnici. Bili su na medenom mjesecu", objavio je Sky.

Napominjemo da su ovo još neslužbene informacije. 

Kamere snimile stravičan trenutak autobusa koji se ruši u provaliju; ‘Vozač je napravio nešto čudno, nije imalo smisla‘

-----

Prema za sada neslužbenim informacijama koje je danas u 13 sati objavila Slobodna Dalmacija, u autobusu koji koji je pao s nadvožnjaka nedaleko Venecije bilo je i dvoje hrvatskih državljana iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ovo je vozač autobusa smrti kod Venecije - prije nesreće objavio fotografiju i poruku, evo što kažu svjedoci...

Kako neslužbeno doznajemo radi se o mladom bračnom paru, u 20-tim godinama života, koji se vjenčao prije 20-tak dana, a koji je u Italiju otišao na bračno putovanje.

image
Marco Sabadin/Afp

Prema dostupnim, no i dalje neslužbenim informacijama, mladić je operiran i nalazi se u jednoj od obližnjih bolnica, dok o njegovoj supruzi još nema pouzdanih informacija.

Podsjetimo, autobus je izletio s ceste i pao u ponor, u blizini željezničke pruge, te se zapalio. Navodi se da je trenutačna brojka smrtno stradalih - 21. 

Među putnicima koji su hospitalizirani u bolnici u Trevisu četiri su odrasle osobe i dva brata iz Njemačke od 7 i 13 godina. Njih dvojica su zadobila prijelome kostiju, ali su sada stabilno. Roditelji su im poginuli, pruža im se i psihološka pomoć.

Među prevezenim odraslim osobama je i jedna Španjolka s opeklinama na 60 posto tijela, koja je kasnije prebačena u specijalizirani centar u Padovi. U bolnici su i dva Španjolca i Ukrajinac. Oni imaju prijelome rebara i kralježaka i nalaze se na odjelu intenzivne njege.

image
Marco Sabadin/Afp

- Među 15 ozlijeđenih u nesreći u kojoj je sudjelovao autobus u Mestreu, nedaleko željezničkog kolodvora, 11 je stranaca, i to četiri Ukrajinca (dvije žene, muškarac i maloljetnik), Nijemac, Francuskinja, Hrvat, par Španjolaca i dvoje maloljetnika (muškarac i žena) austrijskog podrijetla. Mnogi od njih su na intenzivnoj njezi, a dvoje je operirano tijekom noći u Padovi i hospitalizirani su na intenzivnoj njezi - navode Il Resto del Carlino, novine i portal sa sjedištem u Bologni.

Dodaju i da se još ne znaju identiteti svih žrtava.

Naime, što se tiče 21 žrtve, samo ih je sedam identificirano, radi se o 4-5 Ukrajinaca (nejasna je nacionalnost jedne od četiri žene), Njemici i vozaču autobusa Albertu Rizzottu, starom 40 godina.

No, oko 14 sati je stigla vijest iz Italije da je jedna preminula osoba iz Hrvatske. 

Dvoje Hrvata ozlijeđeno u stravičnoj nesreći kod Venecije, muškarac je u teškom stanju

image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp

Prevozili 40 turista

Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su posjetili Veneciju i vraćali se u svoj kamp nešto prije 20 sati.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

- Autobus se prevrnuo. Udarac je bio strašan jer je pao više od 10 metara - rekao je zapovjednik venecijanskih vatrogasaca Mauro Luongo novinarima na licu mjesta. Među preminulim žrtvama je jednogodišnje dijete i tinejdžer.

Kako je izjavio Massimo Fiorese, direktor tvrtke La Linea koja je unajmila električni autobus, vozač je u 18 sati počeo sa smjenom te preuzeo turiste na Piazzale Roma u Veneziji. Trebao ih je prevesti do lokacije na kojoj su odsjeli u obližnjoj Margheri, točnije u kamping Hu poznatiji kao bivši Jolly.

- Za 16 osoba bila je zatražena naručena vožnja. Neki su se, nažalost, ukrcali u autobus bez rezervacije jer su vidjeli da je autobus velik i s mnogo praznih mjesta. Trebat će tu utvrditi što se dogodilo jer je u isto vrijeme četvero njemačkih državljana ostalo neukrcano. Stradali vozač je bio čisti profesionalac i dobra osoba. Radi kao vozač u Martini Busu od 2014. s jednom kraćom pauzom te zadnjih sedam godina radi u kontinuitetu. Obavio je sve redovne pretrage koje mi zahtijevamo u La Linei jer nam je to važno za sigurnost svih putnika. Vjerujem da mu je pozlilo i ne vidim drugo objašnjenje jer je bio doista vrijedan i požrtvovan radnik. Izražavam obiteljima poginulih najdublju sućut - zaključio je Fiorese.

Kamp Hu: Kod nas ima i Hrvata

Kamping Hu, iz grupacije Human Company, od 20 sati sinoć ne prestaje zaprimati pozive zabrinutih članova obitelji i medija. Dvorište i prostor pred kampom također su im okupirani.

- Ostali smo vrlo zatečeni informacijom kad su nam javili da su neki od naših gostiju, na putu prema našoj lokaciji, poginuli. Jedan gost, koji nije išao na izlet u Veneziju, došao nas je pitati kad taj autobus stiže u kamp jer da mu se supruga ne javlja, a nama je tu već bila panika. Nismo znali što mu reći. Vi ste već valjda tisućita osoba kojoj se javljamo na telefon i nažalost, ne možemo vam dati nikakve preciznije informacije o našim gostima. Primili smo i bezbroj mailova s upitima i trudimo se svima odgovoriti jer razumijemo situaciju. Naši nadređeni su u kontaktu sa svim bolnicama u okolici gdje su naši gosti hospitalizirani. I svima smo podrška i na usluzi što god treba. Neki su se danas trebali odjaviti. Policija je još sinoć od nas odmah tražila i dobila popis svih evidentiranih gostiju jer su imali problema s identifikacijom nekih od preminulih. I da, u našoj strukturi trenutno boravi nekoliko hrvatskih državljana i to je sve što mogu potvrditi - rekli su ranije danas kratko za Jutarnji list iz venetskog kampinga Hu.

image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 07:15