StoryEditor
Crna kronikaOPREMA I DROGA

U Splitu nađen laboratorij za uzgoj marihuane: uhićeni diler otprije je poznat policiji po gađanju prolaznika iz zračne puške

15. srpnja 2020. - 11:45

U zgradi na raskrižju tri kvarta u Splitu pronađen je laboratorij za uzgoj marihuane u stanu 34-godišnjaka otprije poznatog policiji po tome što je iz zračne puške gađao prolaznike. Osim bogate opreme za ilegalnu poljoprivredu nađeno je i 69 stabljiki indijske konoplje te staklenke s već osušenom “travicom” spremnom za konzumaciju.

Pretraga je obavljena u utorak u stanu zgrade na raskrižju koje dijeli Kman, Siromašnu i Sućidar. Inspektori Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske našli su u stanu 69 stabljika biljke cannabis sativa tj. indijske konoplje, visine od 4 do 87 centimetara te tri staklene posude s ukupno 42 grama marihuane.

Uz to je 34-godišnjak imao opremu za uzgoj: ventilatori, led lampa, potenciometar, termometar, satni mehanizam. Nakon pretrage je nad njim,  inačesinom poznatog splitskog poduzetnika i ugostitelja, provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Utvrđena je sumnja da je nabavio i posjedovao opremu te u posude za uzgoj bilja zasadio i uzgajao drogu s namjerom daljnje preprodaje. U istom stanu 34-godišnjak inače živi sa suprugom i djecom.

Predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu na kojem će iznijeti svoju obranu. Isto državno odvjetništvo ga je već procesuiralo 2009. godine kada je pucao iz istog stana na prolaznike iz zračne puške opremljene optičkim ciljnikom.

Pogodio je tri osobe, jednog u natkoljenicu i dvojicu u stražnjicu. Navodno je tada gađanjem prolaznika zabavljao društvo koje se okupilo kod njega. Prolaznici, među kojima je bio i jedan 14-godišnjak, su zadobili lakše ozlijede.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 08:45