StoryEditorOCM
Crna kronikadrama na plaži

Sumanuti 33-godišnjak tukao psa, napao ženu i policajce, pa pokušao pobjeći na dasci... Evo što se onda dogodilo

Piše Vijesti SD
27. lipnja 2023. - 12:36

Sve se dogodilo prošlog četvrtka, 22. lipnja, a muškarca je policiji prijavila 25-godišnjakinja iz Pule kad je oko 11 sati na plaži na području Štinjana vidjela kako udara psa. Upozorila ga je na ponašanje, na što joj je 33-godišnjak ozbiljno zaprijetio, a potom ju je i odgurnuo.

Kada je došla policija, 33-godišnjak je zajedno sa psom, odveslao na sup dasci. Odbijao je postupati po naredbama policije i pritom im je upućivao ozbiljne prijetnje. Policija je ušla za njim u more, a pomoć im je pružio i stariji muškarac s gumenom brodicom.

Kada se čamac približio supu, 33-godišnjak je pokušao udariti upravitelja brodice te je izgubio ravnotežu i zajedno sa psom upao u more. Policajac koji je bio na brodici spasio je osumnjičenog i psa i izvukao ih na gumeni čamac, donosi Dnevnik.hr.

Udario policajca pa sebe ozlijedio

Na putu prema obali, osumnjičeni je u jednom trenutku udario upravitelja brodice te su obojica pala u more. Nad 33-godišnjakom, koji je pružao aktivni otpor, policija je primijenila sredstva prisile, a tijekom postupanja osumnjičeni je glavom udario policijskog službenika, pri čemu se lakše ozlijedio.

Zbog stanja u kojem se nalazio, muškarac je prevezen u pulsku bolnicu, a nakon otpuštanja iz bolnice, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Psa su preuzeli djelatnici gradskog skloništa za životinje. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u utorak ujutro priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave.

Budući da je kod sebe imao manju količinu kokaina i marihuane, muškarac je i novčano kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv njega se podnosi i optužni prijedlog radi drskog ponašanja, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:27