StoryEditorOCM
Crna kronikadugo suđenje

Presuda za ubojstvo Domagoja Novoselnika: Nećaku sedam, a fatalnoj ujni 4 godine i 10 mjeseci zatvora

Piše Vijesti SD
25. rujna 2023. - 11:35

U Splitu je objavljena presuda za 12 godina staro ubojstvo Domagoja Novoselnika na Hvaru. Njegov nećak Matija Franc osuđen je za teško ubojstvo na sedam godina zatvora, dok je supruga žrtve Slađana Novoselnik za poticanje s neizravnom namjerom osuđena na 4 godine i 10 mjeseci zatvora. S obzirom na visinu izrečene kazne, Franc mora u zatvor, no danas se nije pojavio na sudu. Određen mu je istražni zatvor.

Ovo je inače već treća presuda u ovom slučaju. Na prvom suđenju Franc je bio osuđen na maksimalnih 10 godina maloljetničkog zatvora, dok je Slađana Novoselnik osuđena na 22 godine zatvora. Na drugom suđenju njemu je kazna smanjena na osam godina, dok je ona oslobođena, piše Dalmatinski portal.

Kako je stariji od 23 godine, Franc više ne može u maloljetnički zatvor, a sud je prilikom odluke o sankciji bio vezan s tim da ga ne može osuditi strože od prvi put izrečenih 10 godina zatvora.

Franc i Novoselnik najprije su pokušali policiji slučaj prikazati kao samoubojstvo, no to im nije prošlo. Otkrilo se ubrzo da su bili u vezi i da su razmijenili na stotine poruka. Novoselnik je ubijen nožem dok je gledao televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:47