StoryEditorOCM
Crna kronikaIZA REŠETAKA?

Predložen istražni zatvor za Trogiranina koji je upao na nastavu i napao profesora osnovne škole

Piše Petar Čikeš
29. ožujka 2024. - 11:59

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je predložilo istražni zatvor za 47-godišnjeg Trogiranina koji je osumnjičen da je u srijedu 27. ožujka napao nastavnika osnovne škole u Trogiru za vrijeme održavanja nastave. Time je 47-godišnjak, stoji u istražnom zahtjevu, ostvario obilježje počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju. 

Prethodno je tog dana nastavnik oduzeo njegovoj kćeri (učenici škole) mobitel koji je suprotno školskom Pravilniku o kućnom redu koristila za vrijeme nastave. Trogiranin se sumnjiči da je prekinuo nastavu koja je bila u tijeku i zatražio od nastavnika da mu preda mobitel njegove kćer. Kada mu je nastavnik odbio predati mobitel, on je, stoji u navodu Općinskog državnog odvjetništva, sa stola uzeo nastavnikov mobitel i potom bio fizički nasilan prema njemu uslijed čega je nastavnik zadobio tjelesnu ozljedu.

Kao razlog za traženje mjere istražnog zatvora Općinsko državno odvjetništvo navodi opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:55