StoryEditor
Crna kronikaKAZNENA PRIJAVA

Policija otkrila makarskog trovača triju pasa: 62-godišnjaku smetali kućni ljubimci u šetnji ‘njegovom‘ ulicom pa im je podmetao otrovne granule

21. listopada 2020. - 14:44
Goran Mehkek/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Makarska skoro dvadesetak dana tražili su trovača pasa u ulici Put Dugiša u Makarskoj i na kraju su ga pronašli i prijavili.

Riječ je o 62-godišnjem Ljubi R. koji živi u toj ulici, a kojemu su psi koje su tuda sa vlasnicima prolazili toliko smetali da ih je htio otrovati, ali u tome nije uspio.

Trojica pasa koja su pojeli njegov otrov su srećom preživjela, ali tek nakon što su njihove gazde zatražile žurne intervencije veterinara.

Prvi slučaj trovanja zbio se 1. listopada u jutarnjim satima, kada je 26-godišnjakinja šetala tom ulicom svoga mješanca starog pet godina. On je pronašao komad šunke umotane u plave granule i to slasno pojeo.

Kada su došli kući, psu je pozlilo i žurno je odveden veterinaru koji mu je spasio život. To jutro stradao je mješanac još jedne žene, star deset godona, kao i trogodišnji pas pasmine Rhodesian Ridgeback. Svi su oni otrovani na isti način - da su zagrizli otrovni sadržaj kojeg je postavio ovaj 62-godišnjak.

Po provedenom kriminalističkom istraživanju zbog utvrđene sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja protiv Ljube R.je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 07:25