StoryEditorOCM
Crna kronikaincident u zagrebu

‘Pijana trgovkinja u dućanu napala mlađu kolegicu pa legla na pod i zaspala, sve su gledala i djeca‘

Piše Vijesti SD
26. siječnja 2024. - 12:26

Na Facebook stranici ‘Halo, inspektore‘ u petak ujutro osvanuo je video navodno snimljen u trgovini Studenac u zagrebačkom naselju Siget na kojem se vidi trgovkinja koja leži na podu poslovnice.

U objavi uz sliku, između ostalog, stoji da je dotična trgovkinja ‘u potpuno alkoholiziranom stanju prvo verbalno, a onda i fizički napala mlađu kolegicu koja je tek počela raditi.‘

‘Vrijeđanju i psihičkom zlostavljanju u jednom su trenutku nazočila i djeca (koja su taj nemili događaj prijavila i svojim roditeljima, a oni nama). Starija, vidno pijana, djelatnica je mlađu djelatnicu u jednom trenutku čak i istjerala iz prodajnog prostora. Trenutak potpunog delirium tremensa kulminirao je lijeganjem starije trgovkinje na pod. U međuvremenu je došla poslovotkinja smjene s osobom zaduženom za zaštitu na radu u Studencu kako bi smirili situaciju te napravili kontrolu količine alkohola u organizmu zaposlenica‘, stoji u objavi.

‘Mlađa (trgovkinja), koja je bila napadnuta, nije imala ništa od alkohola u sebi. Starija pak nije htjela puhati, pa je pozvana Hitna medicinska pomoć jer je djelatnica počela gubiti i osjećaj ravnoteže pa je postojala opasnost i od ozljeđivanja. U međuvremenu je nekoliko puta zvana i policija kako bi se smirila situacija, ali se nisu odazvali... Tek po dolasku medicinske ekipe, gotovo na silu, pijana trgovkinja je napuhala znatno više od 2 promila! Svojevrsna drama u Studencu koja je počela kod primopredaje smjene (oko 14 sati) konačno za završena u 18 sati do kada ta trgovina nije niti radila. Mlađa trgovkinja uslijed šoka završila je kod liječnika i trenutno se nalazi na bolovanju‘, piše u Facebook objavi.

Za reakciju su novinari Jutarnjeg lista zamolili i Studenac, a iz te kompanije su nam poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

‘Iznimno nam je žao zbog incidenta koji se dogodio u prodavaonici u Zagrebu. Naše su zaposlenice odmah po događaju dva puta pozvale policiju, koja po vlastitoj odluci nije izašla na teren te hitnu pomoć. Sa zaposlenicom koja je prouzročila incident pod utjecajem alkohola odmah smo prekinuli ugovor o radu, a kolegicama koje su taj dan bile u prodavaonici ponudili smo punu podršku i pomoć koju kao kompanija možemo pružiti u toj situaciji.

Odmah nakon što se incident dogodio, zaposlenice su se ispričale svim kupcima koji su bili u tom trenutku u prodavaonici, pa i roditeljima djece koji su se u trenutku incidenta zatekli u prodavaonici. Također, zatvorile su prodavaonicu sve dok incidentna situacija nije završila kako ona ne bi uzrujala ili ometala druge kupce‘, rekli su iz Studenca.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:39