StoryEditorOCM
Crna kronikaKlub ‘ANACONDA‘

Otac premlaćenog mladića: ‘Prošlo je više od 27 sati od izdavanja naredbe Glavne državne odvjetnice, nešto se zataškava‘

Piše JL
8. rujna 2023. - 18:36

Nakon što su Đurđica M. (41) i Krešimir I. (56) u četvrtak navečer privedeni zato što su 20. srpnja ispred swinger kluba Anaconda na Cesti za Valaltu-Lim 12 u Rovinju pretukli 61-godišnjeg Talijana Maurizija P., a ne zato što su 2. rujna brutalno premlatili i opljačkali Brunu Plišu, njegov je otac, odvjetnik Miroslav Plišo, upozorio je u petak da, prema njegovim saznanjima, prema privedenima još uvijek nije poduzeta niti jedna naložena radnja - piše Jutarnji list

- Iako je proteklo više od 27 sati od izdavanja naredbe Glavne državne odvjetnice, po našem najboljem saznanju još uvijek nije poduzeta niti jedna radnja protiv osumnjičenih koja je naložena, a trebalo je svega nekoliko sati zamjenik Vlado Šćur nasilnike pusti na slobodu - naveo je Miroslav Plišo u pismu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske koje je poslao u petak u ranim popodnevnim satima.

image

Pula, 080923.
Jedan od zastitara koji je sudjelovao u tucnjavi ispred rovinjskog swingerskog kluba Anakonda, priveden je u Zupanijsko drzavno odvjetnistvo.
Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Goran Sebelic/Cropix

Podsjetimo, nakon što je policija utvrdila da je Brunu Plišu osoblje Anaconde prvo izbacilo iz kluba te da su ga nakon toga izbacivač kluba i suprug Đurđice M. Leo M. (44), konobar Kristijan Č. (45) te zaposlenici kluba Krešimir I., Dario V., Bojan L.Aleksandar P. i Mauro G. premlatili i opljačkali, Županijsko državno odvjetništvo u Puli sve je okrivljenike pustilo da se brane sa slobode. Izreklo im je tek mjeru zabrane uspostave kontakta sa svjedocima i žrtvom te mjeru obaveznoga javljanja nadležnoj policijskoj postaji svakih 14 dana.

Miroslav Plišo poslao je nakon toga otvoreno pismo glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek u kojem joj je ukazao na u najmanju ruku dvojbenu odluku Županijskog državnog odvjetništva u Puli koju je potpisao prvi zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlado Šćur.

image

Unutrašnjost swingerskog kluba Anaconda i Đurđica M., snimljena 2010. kada se predstavljala kao vlasnica kluba
 

- Napominjem, da napetost na strani žrtava raste i strah i tjeskoba je još veća sve dok se okrivljeni i dalje šetaju okolo i dodatno svojim postupanjem pokazuju agresivnost, samo recentno, u slučaju hapšenja Đurđice M. za djelo protiv talijanskog državljana koje je naknadno prijavljeno Leo M., čak i govorom tijela ispoljava neprimjerenu agresivnost, iako je već odavno trebao biti u istražnom zatvoru radi djela koja su vam poznata - stoji u novom Plišinom pismu DORH-u

- Ova dva djela (žrtva Bruno Plišo i ostali, te talijanski državljanin M. P.) su povezana samo po tome što su se dogodila na istom mjestu i što je u oba sudjelovala jedna osoba (Đurđica M.), ali postupanje vlasti u djelu protiv talijanskog državljana nije alibi da se po prvom ne postupa, a koje djelo je teže i zahvaća veći broj žrtava i djela, čak i oružanog napada na službenu osobu - napisao je odvjetnik DORH-u.

- Polako ali sigurno i ja osobno i žrtve događaja ali i uznemirena javnost, svi stječemo dojam da se slučaj i dalje zataškava i da se po njemu namjerno ne poduzimaju radnje, ili blaže rečeno pruža otpor od imenovanog zamjenika i/ili njegovih nadređenih - ustvrdio je Plišo.

- Trebali bi znati da svaka sekunda može donijeti novu nevolju, i da nastupi šteta koja je nepopravljiva. Što se stvarno mora dogoditi da DORH počne raditi svoj posao za koji je plaćen, da li zaista želite biti akteri u tom događaju i nakon svega što se dogodilo? Kao i prvi put o svemu navedenom obavijestio sam sve kojih se tiče, uključivo medije, jer smatram da javnost mora znati što se događa - zaključio je Miroslav Plišo - piše Jutarnji list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:46