StoryEditor
Crna kronikaiznenadni obrat

Otac Davida Komšića i njegov kum pušteni na slobodu nakon što je krunski svjedok naglo promijenio iskaz

Piše JL
7. svibnja 2018. - 21:51

Ivo Komšić, otac Davida Komšića (20), mladića osuđenog na 30 godina dugotrajnog zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan, njegov kum Vjekoslav Komšić (52) i Zoran Petrović (42) pušteni su u petak iz zatvora u Remetincu u kojem su završili zbog sumnje za prijetnju 33-godišnjem konobaru u jednom kafiću na Medveščaku, piše Jutarnji list.

Kako smo neslužbeno doznali, oštećeni konobar i krunski svjedok protiv Komšića i Petrovića povukao je iskaz kojim ih je teretio pa je i cijeli slučaj za tužiteljstvo praktički okončan. Razlog zašto oštećeni konobar više ne tereti Komšiće nije poznat.

Ipak, trećeosumnjičeni Zoran Petrović ostao je iza rešetaka pravomoćno osuđen zbog drugih kaznenih djela. On je dobio poziv za odsluženje kazne, koju je htio odgoditi, ali mu je molba odbijena i u Okružnom zatvoru čeka poziv iz kaznionice za odsluženje kazne, piše Jutarnji list.

Na fotografiji: kum Davida Komšića i Ivo Komšić


Ivo Komšić je s kumom i Petrovićem, zetom Marijana Šarića, vlasnika Europatradea, završio u pritvoru jer su 10. travnja u 13.45 sati prijetili konobaru zbog “neriješenih imovinskopravnih odnosa između trećih osoba”.

Oba Komšića i Petrović uhićeni su u srijedu 11. travnja navečer, a tijekom četvrtka 12. travnja ispitani su na policiji i tužiteljstvu te privedeni sucu istrage koji im je odredio pritvor. Petrović je otprije dobro poznat policiji, bio je uhićen i osuđen u akciji Transporter.

Davida Komšića i trojicu mladića još čeka suđenje 28. svibnja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu zbog napada na Kristinu Krupljan i oštećenja njezina automobila na Bukovačkoj cesti. Kristina je to prijavila policiji, ali je kasnije u tužiteljstvu povukla iskaz.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 10:08