StoryEditorOCM
Crna kronikabolno otrežnjenje

Odgojiteljica pijana vrijeđala i napala supruga, a potom i policajce: ‘Go**o muslimansko!‘

Piše vijesti sd
17. siječnja 2024. - 10:25
Odgojiteljica je vrijeđala supruga, bacala stvari po stanu i fizički nasrnula na njega pokušavši ga ugristi za vrat (ilustracija)/Shutterstock

Konzumacija alkohola različito djeluje na ljude, neki poslije pijenja postanu agresivni.

Vrtićku odgojiteljicu Hana (35) u prosincu su uhitili pripadnici PU zagrebačkezbog toga što je "počinila psihičko i fizičko nasilje u obitelji prema svom suprugu u nazočnosti maloljetnog djeteta".

"Supruga je vrijeđala riječima: ‘Muslimansko go*no, je*em ti oca i majku‘! Bacala je stvari po stanu i fizički nasrnula na njega pokušavši ga ugristi za vrat. To je kod njega izazvalo osjećaj straha i uznemirenost, kao i povredu dostojanstva", napisala je sutkinja u ovotjednoj presudi.

Nakon poziva uplašenog muža, Hana u 23.15 sati "smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a vidljivo je i da je okrivljenici izmjerena količina alkohola od 0.92 promila".

Za vrijeme boravka u službenim prostorijama policije vrijeđala je policijske službenike riječima: ‘Go*na jedna nesposobna, je*em vam mater nesposobnu, koja vam je pi*ka materina, kurvo, nadobudan si, imao si loše ocjene u školi pa si policajac‘! Time je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", naglasila je sutkinja u presudi, piše Danica.

image

I pripadnici MUP-a dobili su dozu uvreda (ilustracija)

/Slobodna Dalmacija

Hana je priznala sve što joj je policija u prijavi stavila na teret.

"Malo sam popila, što inače ne radim. Ne znam šta mi se dogodilo, ali reagirala sam potpuno neprimjereno. Zbog toga se iskreno kajem i obećavam da više neću ponoviti ovakve prekršaje", rekla je vrtićka teta na sudu.

Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila s 20 dana uvjetnog zatvora od kojih se odbijaju dva dana provedena u policijskom pritvoru. Mora platiti i 300 eura novčane kazne. Presuda je nepravomoćna.

"Navedena kazna izrečena je imajući u vidu osobne i materijalne prilike okrivljenice, cijeneći kao olakotnu okolnost iskreno priznanje prekršaja i njezinu dosadašnju nekažnjavanost te izraženo kajanje, dok otegotnih okolnosti sud nije našao", naglasila je sutkinja u presudi.

image

Odgojiteljica bi trebala izvući pouku iz uvjetne osude

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:25