StoryEditor
Crna kronikaNA HLAĐENJU

Mladić vozio po Trogiru pijan, bez kacige i dozvole: direktno iz sudnice sproveden na Bilice, policija traži masnu kaznu i čak i 60 dana zatvora!

14. ožujka 2020. - 20:14

Vozaču koji je pijan, bez vozačke dozvole i kacige uhićen u Trogiru dok je vozio skuter zadržan je 15 dana na Bilicama dok se donese presuda u postupku protiv njega. Kako je 25-godišnjak otprije poznat po prometnim prekršajima, policija za njega traži 60 dana zatvora, ukupno 23.000 kuna kazne te više od godine i pol zabrane vožnje.

Na Prekršajni sud u Splitu priveden je po žurnom prekršajnom postupku uz optužni prijedlog koji je protiv njega podnijela trogirska policija. Zatekli su ga u utorak oko ponoći dok je bez kacige upravljao motociklom Piaggio Skipper pod utjecajem alkohola i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilima bilo koje kategorije. 

Svjestan prekršaja koje je nanizao, 25-godišnjak se odbio zaustaviti kada mu je pločicom „STOP POLICIJA“  pokazana naredba. Kada je tada na službenom policijskom vozilu uključena rotacija, ubrzao je i pokušao pobjeći.

Ubrzo je pronađen i uhićen je te ga se prije kriminalističkog istraživanja smjestilo u prostoriju za zadržavanje u postaji dok se otrijeznio. Motocikl kojim je upravljao 25-godišnjak je privremeno oduzet do donošenja odluke o prekršaju. Sljedeće jutro je uz optužni prijedlog doveden dežurnom sucu Općinskog prekršajnog suda u Splitu.

Kako se radi o recidivistu u prometnim prekršajima, policija za njega traži: 60 dana zatvora i 12 mjeseci zabrane vožnje jer je upravljao motociklom bez vozačke dozvole, zatim kaznu od 1.000 kuna kuna za vožnju bez kacige, 7.000 kuna i još tri mjeseca zabrane vožnje zbog nezaustavljanja policiji te 15.000 kuna kazne i šest mjeseci zabrane vožnje zbog konzumiranja alkohola.

Dežurni sudac ga je ispitao i odmah odredio zadržavanje u zatvoru do 15 dana dok se ne donese presuda te je direktno iz sudnice na Dračevcu odveden u Zatvor u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 10:21