StoryEditorOCM
Crna kronikaBRZO UHIĆEN

Mladić iz splitske banke ukrao preko 17 tisuća €: zaprijetio djelatnici da mu preda novac i legne inače će joj nauditi

Piše Vladimir Urukalo
30. ožujka 2024. - 13:30

Iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama u subotu ujutro završio je 21-godišnjak iz Splita kojeg Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči da je u četvrtak ujutro oko 9.25 sati iz poslovnice Erste banke na Splitu 3 ukrao nešto više od 17 tisuća eura.

Korpulentni mladić je tog jutra ušao u banku odjeven u tamne hlače, s kapuljačom preko glavi i s medicinskim rukavicama na rukama te je iznenađenoj djelatnici koja u tom trenutku bila sama u prostoru, prijetećim glasom kazao da mu preda novac i da legne na pod inače će joj nauditi.

Prestrašena je djelatnica razbojniku predala novac, a on ga je strpao u ruksak kojeg je nosio na leđima te je pobjegao. No, vrlo brzo ga je splitska policija otkrila i uhitila te je priveden na ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo koje je preuzelo progon iako pri pljački nije upotrijebljeno nikakvo oružje ili oruđe, ali je uzeta veća količina novca.

image

Ilustracija

Josko Supic/

Nakon ispitivanja je uz prijedlo za određivanje istražnog zatvora priveden pred suca istrage koji je isto i prihvatio obzirom da je mladić prošle godine već počinio djelo s elementima nasilja.  Tada je, kako je poslije utvrđeno, u neubrojivom stanju odnosno stanju paranoidne shizofrenije u kojem nije mogao znati niti biti svjestan svojih postupaka i posljedica kuhinjskim nožem zaprijetio svom ocu. Stavio mu je nož na tbuh, a onda je počeo zamahivati prema ocu.

Ovaj je, pokušavajući spriječiti napad, uhvatio oštricu noža te se porezao po prstima. Mladiću je, obzirom na njegovo stanje, određena mjera liječenja u psihijatrijskoj ustanovi. Liječnici su, pak, nakon nekoliko mjeseci njegovog boravka u psihijatrijskoj ustanovi procijenili da zaista boluje od paranoidne shizofrenije, no da nije nužno da bude zatvoren već da je njegovo liječenje moguće i na slobodi. Nerkoliko mjeseci nakon što je pušten, opljačkao je banku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:20