StoryEditor
Crna kronikanesreća kod pazina

Maloljetnici vozili motocikl bez kaciga i dozvola pa se sudarili s traktorom koji je prešao preko njih: prevezeni su u bolnicu u teškom stanju

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
10. lipnja 2021. - 13:18

Sve češće smo svjedoci kako u prometu sudjeluju osobe bez položenog vozačkog ispita. Jedna takva nesreća s dvoje sudionika u prometu koji su vozili neregistrirani motocikl i traktor prije stjecanja prava na upravljanje, dogodila se jučer oko 18 sati u naselju Zovići na području Pazina. Tom su prilikom dvojica maloljetnika teško ozlijeđena jer ih je, nakon pada s motocikla, pregazio traktor, javlja Jutarnji list.

Prema policijskom izvješću, a nakon provedenog očevida, do nesreće je došlo kada je maloljetnik vozio neregistrirani motocikl Zongshen kroz Zoviće. S njim je kao putnik bio drugi maloljetnik, a obojica nisu nosila zaštitne kacige. U jednom trenutku, dolaskom u blagi zavoj na uzbrdici, bez da se kretao bliže desnom rubu kolnika, sudario se s traktorom koji je naišao iz suprotnog smjera i koji je vozio 51-godišnji muškarac, također bez položenog vozačkog.

Od siline naleta, maloljetnici su pali na tlo i tada ih je, kažu iz policije, pregazio traktor i nastavio dalje kretanje nizbrdicom sve dok nije udario u zid dvorišta jedne kuće.

Maloljetnici su hospitalizirani u teškom stanju u pulskoj bolnici, a vozač traktora je odveden u postaju na kriminalističko istraživanje.

- Kako bi se spriječile ovakve teške posljedice, podsjećamo da prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač motocikla ili mopeda, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Također je potrebno naglasiti i obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. Roditelji bi trebali voditi računa o sigurnosti svoje djece i pobrinuti se da budu osposobljeni za sigurno sudjelovanje u prometu - apeliraju iz istarske policije.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 14:01