StoryEditorOCM
Crna kronikaznana obitelj

Još nema očitog motiva zašto je mladić u Solinu kolegi zario nož u vrat: stariji brat mu je dobro poznat policiji

Piše Vladimir Urukalo
15. listopada 2023. - 12:21

Splitska je policija u nedjelju izvjestila da su zbog pokušaja ubojstva kazneno prijavili 25-godišnjaka iz Kaštela kojeg su uhitili u subotu u ranim jutarnjim satima.

- Za spomenutim se tragalo nakon zaprimljene dojave prethodnog dana, 13. listopada u prostorijama poduzeća u Solinu nožem u vrat ozlijeđen 52-godišnji muškarac, a s čime se dovodio u vezu 25-godišnjak. Oštećenom 52-godišnjaku je u bolnici pružena liječnička pomoć gdje je podvrgnut operativnom zahvatu i zadržan na daljnjem liječenju - naveli su iz policije.

Kako smo doznali, zasad nema očitog motiva zbog kojeg je mladić svom duplo starijem kolegi u u pogonu HŽ-a u Solinu zario nož u vrat budući da nisu imali, bar po dosadašnjim iskazima ljudi koji ih poznaju, nikakvih međusobnih sukoba ili nesuglasica.

No, mnogi su primjetili da se mladić koji do tad nije imao nikakvih problema sa zakonom, u posljednje vrijeme ponaša nekako "čudno" i da je počeo sa sobom nositi nož.

Doznajemo da se radi o Martinu K., mlađem bratu Ivana K., već dobro poznatog lika sa stranica crne kronike. Tri godine stariji brat početkom veljače prošle godine izašao je iz zatvora gdje je odslužio petogodišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog pokušaja ubojstva 2017. godine. U zatvoru je bio jer je s još jednim prijateljem oteo M.M. - a, utrpali su ga u vozilo i uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji odvezli na osamljeno mjesto u Vrsine.

Doveli su ga do ruba bunara za stoku i u njega ispalili pet hitaca i upucali ga u prsa, oba koljena i obje ruke te su ga nakon ranjavanja gurnuli u bunar dubine oko tri metra i ostavili ga tako izmrcvarenog. Idućeg ga je dana našao prolaznik koji je šetao psa. Nakon izlaska iz zatvora nekoliko je puta uhićivan zbog posjedovanja oružja i droge te je u travnju ove godine završio u istražnom zatvoru.

Obzirom da nema sumnje da će dežurna zamjenica ŽDO-a predložiti suci istrage određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti kaznenog djela pa je vrlo izvjesno da će i mlađi brat završiti na neko vrijeme na Bilicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:04