StoryEditorOCM
Crna kronikadivljanje na cesti

Filmska potjera za maloljetnikom: ukrao kombi, odbio se zaustaviti, pa izazvao dvije prometne nesreće

Piše Vijesti SD
11. srpnja 2023. - 12:33

Filmska potjera za maloljetnim vozačem (16) koji je noćas ukrao kombi u Međimurju.

Kako su u utorak otkrili iz policije, u 2.30 sati policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su dojavu 63-godišnjaka iz koje proizlazi kako mu je prije nekoliko minuta ukraden kombi kojim se počinitelj odvezao prema Pribislavcu.

"Odmah nakon zaprimanja dojave, pokrenuta je opsežna potraga te su čakovečki policajci nešto prije 3 sata u Pribislavcu pronašli ukradeno vozilo, ali se vozač odbio zaustaviti te je krenuo prema Čakovcu.

U potjeru ulicama Čakovca za odbjeglim vozačem kreće nekoliko policijskih ophodnji, ali vozač odbija zaustaviti vozilo. U ZAVNOH-ovoj ulici odbjegli vozač izazvao je prometnu nesreću, nakon koje se udaljio u smjeru Murskog Središća.

Potom je u Murskom Središću, Ulici Sitnice, ponovno izazvao prometnu nesreću. U nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala materijalna šteta na ukradenom vozilu, prometnim znakovima i ogradi dječjeg igrališta u Murskom Središću.

Nakon nesreće u Murskom Središću, vozač je uhićen te priveden u policiju na kriminalističko istraživanje. Pritom je utvrđeno kako je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se kako je iz nezaključane kuće u Murskom Središću, Ulici Sitnice, neovlašteno uzeo ključeve kombija, čakovečkih registarskih oznaka te se potom njime odvezao u smjeru Pribislavca.

Prema njemu će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, zbog izazvanih prometnih nesreća, upravljanja motornim vozilom bez položenog ispita te počinjenja dugih prekršaja, ide optužni prijedlog sucu za prekršaje", kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:40