StoryEditorOCM
Crna kronikafamilijarna akcija

Blagajnica velikog hrvatskog trgovačkog lanca uhvaćena u krađi, članovima obitelji davala je ‘popust‘ od 90 posto

Piše vijesti sd
7. veljače 2024. - 14:33

Uprave trgovačkih lanaca susreću se s krađama. Bilo bi očekivanije da kradu kupci, međutim za krađama posežu i zaposlenici.

Takva krađa, točnije pronevjera, otkrivena je u zabočkoj poslovnici jednoga od najvećih hrvatskih trgovačkih lanaca.

Zaštitarska služba te trgovine posumnjala je kako jedna od mladih blagajnica pojedinim kupcima ne naplaćuje sve artikle koje donesu na blagajnu i odnesu iz trgovine, stoga su je pojačano nadzirali. Zbog toga su proteklog tjedna, u večernjim satima, zaustavili jednu žensku osobu koja je platila robu kod te blagajnice i vozila je u kolicima iz trgovine. Ustanovili su da je blagajnica toj ženskoj osobi naplatila tek nekoliko eura, a na kolicima je bilo robe za gotovo 200 eura, piše Zagorje.com.

Njih dvije odveli su u takozvanu detektivsku sobu, gdje su one više od sat vremena nijekale da se poznaju. Međutim, kada je pozvana policija, blagajnica se slomila i priznala da je riječ o njenoj majci. Priznala je da su na isti način kod nje prije "kupovali" sestra i brat.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako hrvatska državljanka, u nekoliko navrata tijekom 2024. godine, nije naplaćivala kupcima sve artikle te je trgovini počinila materijalnu štetu od više stotina eura. Protiv hrvatske državljanke podnosi se posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjere iz čl. 233. st. 1. Kaznenog zakona", objasnili su iz Policijske uprave krapinsko - zagorske.

Mlada blagajnica više ne radi u tome trgovačkom lancu, a nije poznato je li dobila otkaz ili ga je sama dala.

image

Članovi zagorske obitelji birali su blagajnu na kojoj je radila njihova kći i sestra (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:42