StoryEditor
Biznis‘DINARIK’ iz prološca donjeg NAJBRŽA je RASTUĆA TVRTKA dalmacije

Uredni i kvalitetni mogu biti optimisti

Piše PSD.
3. studenog 2009. - 19:00

Željko Penavić, vlasnik ove građevinske tvrtke, ne strahuje za budućnost jer posla ima, investitori su ih prepoznali, pa se tržište širi unatoč recesiji

Na nedavno održanoj ceremoniji uručenja nagrada Gazele, projekta medijske kuće Business hr. u Zadru, za najbrže rastuću tvrtku u Dalmaciji, od njih 290, “Dinarik” d.o.o. iz Prološca Donjeg kod Imotskog uvjerljivo je osvojila najveće priznanje.

Sam podatak da je stopa rasta ove tvrtke 673,32 posto svjedoči o njenom vrtoglavom poslovnom usponu. Tvrtka “Dinarik” d.o.o. osnovana je 2003. godine, a registirana je u Prološcu Donjem na području od posebne državne skrbi.

Imotska poznanstva

-Ni mi nismo bili svjesni takvog vrtoglavog uspona, a dakako ponosimo se jer smo zaista radili na sve četiri strane - komentira vlasnik “Dinarika” Željko Penavić iz Širokog Brijega, ali s čvrstim rodbinskim vezama u Imotskom i mjestom prebivališta u Zagrebu.

Porezni razlozi, ali i imotska poznanstva uzrokom su registracije tvrtke u Prološcu, kaže.

- Zapošljavamo stotinjak ljudi, imamo u Prološcu svoj veliki skladišni prostor. Možemo se pohvaliti da smo sudjelovali u izgradnji Zagrebačke Arene, radili na dvoranama u Splitu i Osijeku. Posebno smo specijalizirani u mostogradnji s monolitnim betonom. Izdvajam tu veliki most u Rašćanima kod Vrgorca, ali i niz drugih sličnih građevina po Hrvatskoj - veli Penavić.

Promet 225 milijuna kuna

“Dinarik” se već probio i na inozemna tržišta, od Libije, gdje su gradili u okolici Tripolija, do projekata koji su u fazi realizacije po Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu. Govoreći o rastućoj recesiji, pomanjkanju poslova u građevinarstvu, propadanju malih tvrtki, Penavić je ipak optimist što se “Dinarika” tiče.

- Znamo da će biti teško izgurati sljedeću godinu, no borimo se. Prepoznali su nas zbog kvalitetnog i na vrijeme urađenog posla, pa smo tako nekoliko puta i bez ponuda dobili posao. Jednostavno, investitori iz inozemstva su nas zvali da radimo za njih. Lanjski promet tvrtke iznosio je 225 milijuna kuna i nadam se da ćemo, bez obzira na teško stanje posebno u građevinarstvu, opstati.Temeljim to na stručnjacima i običnim radnicima moje firme. Jer jednostavno, kada vas prepoznaju da ste dobri, uredni i kvalitetni, nema razloga za pesimizam - tvrdi Željko Penavić.

Most na Dunavu

Svakako treba izdvojiti posao koji smo kao kooperanti dobili na izgradnji velikog mosta preko Dunava u Novom Sadu, trgovački centar u Zadru... dok smo na Kosovu već otvorili predstavništvo. Upravo na tom južnom području nekadašnje države vidimo i veliku šansu za dobivanje dobrih poslova - ističe Penavić.

 

item - id = 74384
related id = 0 -> 1104690
related id = 1 -> 1098009
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 00:21