![<p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/17/o_26576282_1024.jpg)
Epidemiološka situacija s koronavirusom dovela je u probleme sve privredne djelatnosti, a posebno one koje su usko vezane uz turizam. Dok Korčula bilježi gubitke u dolascima i noćenjima, a otočni restorani sramežljivo postavljaju svoje, uglavnom prazne stolove, otočni vinari se bore s jednom od najneizvjesnijih godina u povijesti prozvodnje vina. Dvije najpoznatije, autohtone otočne sorte – grk i pošip – čame u podrumima, a njihovi proizvođači pronalaze načine kako prebroditi krizu.
O svemu tome porazgovarali smo s jednim od najpoznatijih mladih vinara, koji je najveći proizvođač grka, autohtone bijele sorte iz Lumbarde. Ivan Batistić Zure godišnje proizvede oko 25 tisuća boca vina, a osim što je vlasnik vinarije i restorana "Zure", on je i predsjednik Udruge...