StoryEditor
BiznisSPAŠAVANJE SEZONE

‘Le Meridien Lav‘ i ‘Radisson Blu Resort‘ od ponedjeljka otvaraju vrata: svi će nositi maske, a hrana na švedskom stolu bit će upakirana

13. lipnja 2020. - 17:38
'Pred nama je izazovna sezona', ističe Arnoud Zaalberg, generalni direktor 'Le Meridien Lava' ANTE ČIZMIĆ/HANZA MEDIA

Nakon što je gotovo tri mjeseca bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa, hotel "Le Meridien Lav" u Podstrani, jedini resort s pet zvjezdica na splitskom području, od ponedjeljka će ponovno otvoriti svoja vrata.

Hotel je od 2015. godine u vlasništvu privatnog češkog fonda "Odien Group", točnije njegove tvrtke kćeri "Odien Hotels", a vlasnik i izvršni partner grupacije Michael Saran prošlu je nedjelju svojim biciklom krenuo na put dug 1200 kilometara od Praga do Splita kako bi na vlastitom primjeru pokazao da je putovanje iz Češke do Hrvatske moguće, te uvjerio Čehe da je Hrvatska sigurna za ljetovanje!

Tijekom petka, Saran i njegov prijatelj Tomaš Grim, poznati češki biciklist, prošli su kroz Zagreb na proputovanju prema Dalmaciji.

- Spremni dočekujemo ljeto, pred nama je izazovna sezona i poduzeli smo sve korake kako bismo dočekali goste. Prije nekoliko tjedana pokrenuli smo prodajne kampanje na trenutno dostupnim tržištima. Drugim riječima, fokus je na domaćim, hrvatskim gostima te onima iz zemalja prema kojima smo otvorili svoje granice. Kako se situacija bude mijenjala, usmjerit ćemo se i prema novim tržištima - potvrdio je Arnoud Zaalberg, generalni direktor "Le Meridien Lava" koji ima 381 smještajnu jedinicu, a odnedavno raspolaže i s dodatnih 2500 četvornih metara kongresnog prostora.

image
Češki biciklist Tomaš Grim i vlasnik 'Lava' Michael Saran jučer su prošli kroz Zagreb na promotivnoj vožnji od Praga do Dalmacije 
DAMIR KRAJAČ/HANZA MEDIA

Kako bi sve ostalo u pozitivnom tonu i kako bi se odagnali strah i tjeskoba putnika zbog epidemije koja je obilježila ovu godinu, početak nove sezone obilježit će promotivna kampanja pod nazivom #YES!, a to veliko da odnosi se na ljeto, putovanja, odmor na plažama i prijeko potrebno uživanje u ljetu i svemu što ono nosi, kako bi se probudile pozitivne emocije kod domaćih i stranih gostiju, te prezentirale ljepote Hrvatske, Dalmacije i Splita.

Hotel "Le Meridien Lav" je, unatoč pandemiji i neizvjesnoj poslovnoj situaciji, zadržao sve svoje stalne zaposlenike. Iz hotela su nam potvrdili da su svi prošli dodatne obuke kako bi ponudu i boravak gostiju uspješno prilagodili preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Držat ćemo se najviših standarda. Dakle, svi naši zaposlenici nosit će maske na svom radnom mjestu, a oni koji rade u intenzivnijem kontaktu s našim gostima ili u nekom od naših restorana ili barova nosit će i rukavice. Popratne sadržaje, poput našeg wellnessa & spa centra otvorili smo u prvim danima lipnja, a ovaj vikend službeno otvaramo i bazene.
Nešto rezervacija već imamo, sve više ih pristiže, polako se hotel puni. Dakako, puno je drukčije nego lanjski lipanj, ali s obzirom na situaciju ipak je dobro. Za sada nema potrebe za sezonskim radnicima, ako se sezona zahukta i to će se promijeniti - naglasio je Bojan Miličević, glasnogovornik hotela.

Gotovo ista situacija je u "Radisson Blu resortu" koji svoja vrata također otvara od ponedjeljka 15. lipnja. Nakon privremenog zatvaranja uzrokovanog specifičnim okolnostima vezanim uz pandemiju, vlasnička struktura i menadžment hotela, imajući u vidu najažurnije i najpreciznije informacije o epidemiološkoj situaciji te preporuke nadležnih odgovornih tijela, procijenili su da hotel može nastaviti svoje uobičajeno poslovanje.

image
'Uspostave li se redovitije zračne linije, ljeto bismo mogli izgurati', poručuju iz 'Radissona' 
NIKOLA VILIĆ/HANZA MEDIA

Vodit će se novim zdravstveno-sigurnosnim protokolom, kojim je uistinu sve promišljeno do najsitnijih detalja.
- Svi naši zaposlenici nosit će maske, svaka soba će imati oznake o dezinficiranju, postavili smo pleksiglase, tapete s dezinficijensima, svakoga će gosta u sobi dočekati mala dezinfekcijska sredstva, a bit će ih moguće dobiti i na recepciji. Što se hrane tiče, ostavili smo buffet, ali sve namirnice će biti upakirane u zaštitnu foliju, tako da, primjerice, više neće biti moguće uzeti jednu fetu salame već cijelu porciju.

Promjena je puno, veselimo se otvorenju, optimistično idemo u sezonu. Svakako nismo gubili vrijeme već smo završili našu novu plažu, novi plato, a tu je i potpuno preuređeni bar na plaži, jedno od omiljenih okupljališta gostiju tijekom ljeta - objasnila je Kristina Rogaljska iz "Radisson Blu resorta", hotela s četiri zvjezdice i 252 sobe.

Nešto rezervacija već imaju, a puno toga ovisi o ukupnoj prometnoj situaciji.
- Uspostave li se redovitije zračne linije sezonu bismo mogli izgurati, no sada je zaista teško išta konkretnije reći, tek smo na početku sezone. I s cijenama smo izišli ususret domaćim gostima, napravili smo korekcije, u ponudi imamo vikend-pakete i slične aranžmane. Zadržali smo sve naše zaposlenike i na to smo jako ponosni. Idemo polagano naprijed, nadajmo se da će toplo i sunčano ljeto ipak potaknuti ljude da dođu u Split - zaključila je Rogaljska.

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 23:32