StoryEditorOCM
BiznisPregršt prilika

Kako u tri godine napredovati od juniora do direktora?

Piše PR
22. studenog 2023. - 15:55

Kako u tri godine napredovati od juniora do direktora? Kako se od poslovođe u trgovini prometnuti u voditeljicu područja? O sličnim pitanjima promišlja tijekom svog života većina ambicioznih ljudi, a odgovore na njih djelomično daju karijerni putevi Simone Bešlić, voditeljice područja u Studencu i Marka Mihailovića, direktora upravljanja prodajnim procesima u Studencu.

Rad u brzorastućoj kompaniji kao što je Studenac, iskusnom je dvojcu pružio priliku za još bržim razvojem karijere.

„Nakon završene Tehničke srednje škole upisao sam Menadžment i poduzetništvo na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli. Studirao sam jedan semestar Upravljanje EU projektima na Fakultetu primjenjive znanosti u austrijskom Eisenstadtu“, započinje predstavljanje svog karijernog puta Mihailović, 31-godišnji magistar ekonomije iz Pule, pa nastavlja:

„U Istarskim supermarketima sam prvo radio kao junior voditelj područja nakon čega sam prešao u ured gdje sam bio asistent direktoru prodaje. Krajem 2019. godine započela je integracija Istarskih supermarketa u Studenac te sam početkom 2020. formalno počeo raditi kao referent prodajnih procesa u Studencu. Ubrzo sam napredovao do specijalista pa do voditelja, a onda u konačnici i do trenutne pozicije direktora upravljanja prodajnim procesima.“

image

Marko Mihailović, direktor upravljanja prodajnim procesima u Studencu

Iako u Studencu postoje mnoge uspješne priče zaposlenika koji su dio ovog lanca susjedskih dućana postali integracijom niza akviziranih kompanija, mnogi su stigli i iz konkurentskih kompanija prepoznajući pravu priliku za profesionalnim rastom i razvojem u brzorastućoj kompaniji. Jedna od takvih je 47-godišnja Simona Bešlić. Na drugoj godini studiranja na Kemijsko-tehnološkom fakultetu shvatila je da to ipak nije za nju te da je njezina prva i prava ljubav – trgovina.

„Kako sam u trgovinu ušla, više iz nje nisam izašla“, kroz smijeh priča Bešlić.

image

Simona Bešlić, voditeljica područja u Studencu

„U prethodnoj kompaniji radila sam godinu dana kao prodavačica te 17 godina kao poslovođa. U Studenac sam stigla prije dvije godine. Godinu dana sam bila na poziciji poslovođe, imala sam dobre rezultate, uvijek sam pomagala kolegama i prepoznali su moj potencijal. Pozvali su me na razgovor, testirali, bila sam odlična i sad sam tu gdje jesam“, dodaje Simona osvrćući se na svoj put do pozicije voditeljice područja Visa, Čiova, Solina, Klisa, Sirobuje i Kamena.

Kao najvažniju vještinu koju je razvila tijekom svoje karijere ističe komunikaciju s ljudima, prvenstveno sa članovima svog tima s kojima je uspjela izgraditi međusobno povjerenje. „Mislim da je to ujedno i glavni razlog mog napredovanja“, kaže Simona.

S druge strane, Marko misli da je za njegovo napredovanje unutar Studenca bila presudna analitičnost i proaktivnost.

„Smatram da u mom slučaju ključnu ulogu ima strateško promišljanje koje mi pomaže u prepoznavanju prilika i daje širu sliku koja doprinosi optimizaciji i pojednostavljivanju poslovnih procesa. Vješt sam u upravljanju velikom količinom podataka, kao i u interpretaciji istih što mi značajno pomaže u donošenju odluka“, otkriva Marko dodajući da svoj daljni rast i razvoj vidi upravo tu gdje je sada – u Sektoru operacija.

„Možda ne kroz neke nove funkcije nego kroz nove odgovornosti. Dinamično okruženje i svakodnevni izazovi su ono što me pokreće“, ističe Mihailović.

A što pokreće njegovu kolegicu Simonu? „Volim raditi, volim trgovinu, volim rad s ljudima, a kada voliš nešto onda ništa nije teško. Svaka pozicija ima svoje prednosti i mane, ali meni nije problem zasukati rukave i raditi bilo što“, zaključuje Simona.

Studenac kontinuirano ulaže u zaposlenike

Budući da je Studenac kompanija koja svojim dinamičnim rastom pruža i brojne prilike za dinamičan karijerni put, uspješnih priča poput Simonine i Markove u Studencu ima mnogo. Prvi korak pri svakom otvaranju novih radnih mjesta jest procjena ima li potencijalnih internih kandidata, ali različite prilike za zaposlenjem nude se i novim zaposlenicima – od skladištara do data engineera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:56