StoryEditorOCM
BiznisVeliko priznanje

Britanci uvrstili Studenac među pobjednike za najinovativniji maloprodajni lanac u ostatku svijeta

Piše PR
13. prosinca 2023. - 09:59

Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac osvojio je Highly Commended Award na 2023. RTIH Innovation Awards u kategoriji „Najinovativniji maloprodajni lanac za 2023. godinu (ostatak svijeta)“.

Glavna nagrada u navedenoj kategoriji pripala je poznatoj francuskoj kozmetičkoj kompaniji L’Occitane, a Studenac je, osvojivši Highly Commended Award ostavio iza sebe američki lanac luksuznih robnih kuća Nordstrom, velikog njemačkog proizvođača sportske odjeće i obuće Puma te indijski lanac modnih trgovina Style Union.

Retail Technology Innovation Hub (RTIH), jedan od vodećih portala u svijetu koji se bavi tehnologijama i informacijskih znanostima u maloprodaji, samostalno je nominirao Studenac u kategoriji „Najinovativniji maloprodajni lanac za 2023. godinu (ostatak svijeta)“ nakon što je razmotrio Studenčeve prijave u kategorijama za digitalizaciju, inovaciju u lancu opskrbe te strateško partnerstvo.

Među prijavljenim projektima zahvaljujući kojima je Studenac zavrijedio dodatnu nominaciju bila su četiri projekta u kojima je primijenjena napredna analitika u svrhu olakšavanja svakodnevnih poslovnih procesa unutar različitih poslovnih područja kompaniji. Nadalje, tu je i projekt Solvoyo kojim se automatizira donošenje odluka u procesima opskrbljivanja te strateško partnerstvo koje je Studenac sklopio s vodećom domaćom tehnološkom kompanijom Infobip, s kojom intenzivno radi na unapređenju svoje komunikacije s kupcima na WhatsAppu, što predstavlja jedinstvenu uslugu na hrvatskom maloprodajnom tržištu.

„Čestitam svima koji su sudjelovali u projektima! Ova nagrada je vrijedno priznanje za trud, rad i predanost zaposlenika različitih sektora i odjela unutar Studenca, koji su zajedničkim snagama s našim centrom izvrsnosti osmišljavali, razrađivali i implementirali moderna rješenja za kompleksan sustav velike prodajne mreže s kakvom Studenac raspolaže. Aktivno nastavljamo raditi na olakšavanju svakodnevnog posla naših zaposlenika, kao i približavanju našim kupcima jer se pri razvoju različitih alata vodimo upravo njihovim potrebama i željama“, izjavila je Nina Mimica, članica Uprave za inovacije i digitalizaciju u Studencu, dodajući:

„Ova nagrada predstavlja divnu završnicu uspješne godine koja je iza nas, a u kojoj smo također primili i Zlatnu košaricu za trgovca 2022. godine.“

Na svom putu razvoja inovativnih i digitalnih rješenja Studenac ne zaboravlja niti zajednicu u kojoj djeluje. U želji da podijeli svoje znanje i iskustvo te nagradi izvrsnost, Studenac je u ovoj godini tako pokrenuo projekt Kodira, čiji je glavni cilj osnaživanje žena u području digitalne tehnologije i analitike podataka. Mlade ljude koji nastoje razvijati svoje talente i vještine Studenac je podržao, između ostalog, i sudjelovanjem u višemjesečnom natjecanju studenata u organizaciji Digitalnog inovacijskog inkubatora.

Dio je to aktivnosti kojima Studenac na djelu pokazuje da je odgovoran član društva koji misli na svoje susjede, ali i koji obogaćuje svoje poslovanje inovativnim idejama novih generacija koje imaju još bolji uvid u aktualne želje i potrebe kupaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:28