StoryEditorOCM

Slatko iznenađenje iz Bobisa za ljubitelje blagdanskih slastica: Božićni kolač očarat će vas jedinstvenim bogatim okusom

Piše Marija Čović/Sponzorirani sadržaj
5. prosinca 2024. - 08:55

Već punih 75 godina dio su naših života, naše bake i djedovi, roditelji, prijatelji, a sada i nove generecije uživaju u slasticama koje nam stižu iz Bobisa. Tijekom proteklih desetljeća, Bobis je u Dalmaciji i šire postao sinonim za tradiciju, kvalitetu i neprekinutu posvećenost stvaranju vrhunskih slastica.

Bobis ove godine s nama obilježava svoj 75. Božić, a tijekom proteklih desetljeća je posebnom pozornošću prilikom izrade novih proizvoda došao do statusa nezaobilaznog dijela blagdanskih običaja, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima brojnih generacija.

Pažljivo birani sastojci

Za ovaj Božić Bobis svojim vjernim kupcima, ali i svima koji će to tek postati, donosi novi proizvod – Božićni kolač. Osmišljen je kao idealna božićna slastica, a načinjen je po jedinstvenoj recepturi od pažljivo biranih sastojaka: najfinijeg maslaca, badema i kandirane naranče, koji ovoj slastici daju prepoznatljivu aromu i bogatstvo okusa.

Božićni kolač svoju savršenu teksturu i prirodnu, dugotrajnu svježinu duguje kiselom tijestu (sourdough), a u svakom se zalogaju može osjetiti trud i strast koji su uloženi u izradu ove nove Bobisove blagdanske slastice.

image

Bobis, Božićni kolač

Tom Dubravec/Cropix

Idealan poklon

Božićni kolač dostupan je u svim Bobis i Tommy prodavaonicama, a elegantna, blagdanska ambalaža čini ga i idealnim poklonom za predstojeće blagdane. Bit će to dar koji je brižljivo izrađeni ručni rad, a vašim najbližima predstavljat će puno više od slastice, dar je to koji dočarava toplinu doma i priziva tradiciju, zajedničke trenutke koje smo dijelili i dijelimo u najljepše doba godine.

image

Bobis, Božićni kolač

Tom Dubravec/Cropix

Isto se odnosi i na od prije nam dobro poznati Bobisov Panettone. Božićni kolač i Panettone nisu tek uobičajene slastice, oni na svečani blagdanski stol donose sjećanja na zajedničke Božiće, predstavljaju sponu prošlosti i sadašnjosti, naglašavaju značaj druženja s članovima obitelji i prijateljima.

Vrhunski panettone

Panettone, ta prekrasna kupola slatkog, mekanog i aromatiziranog kruha, postala je simbol darivanja i dijeljenja radosti za vrijeme blagdana. Svjetski poznata poslastica vrhunac popularnosti dostiže baš u vrijeme Božića. Njegova povijest isprepliće tradiciju i legendu, a ono što je sigurno jest da je stigao iz sjeverne Italije, iz Milana.

Izrada tradicionalnog panettonea dugotrajan je postupak. Masovna proizvodnja koristi se prečacima u procesu pečenja, ali svaka prečica odrazit će se na njegov okus. Baš sve je bitno prilikom izrade, nužno je da su svi sastojci prirodni i vrhunske kvalitete. Kako panettone ne bi imao okus kiselog kruha već fini okus slastice potrebne su specifične i zahtjevne tehnike.

image

Bobis Panettone

Tom Dubravec/Cropix

Slastan i profinjen okus

Ali zbog pravog panettonea ne morate otići u Italiju, Bobis ga proizvodi po tradicionalnoj recepturi nadmašujući sva očekivanja, a dostupan je u Tommy hipermarketima, maximarketima i u svim Bobis prodavaonicama. Proizvodi se od certificirana talijanske pšenice 00, certificiranih pasteriziranih žumanjaka jaja slobodnog uzgoja, kandirane korice naranče i grožđica sorte „sultanina“ te je glaziran listićima šećera i badema.

Priprema je potpuno zanatska s tri osvježenja matičnog kvasca i tri tijesta. Ukupan proces dizanja s matičnim kvascem traje čak 56 sati. Kako bi na vaš stol došlo samo najbolje, Bobisovi stručnjaci su se posvetili istraživanju i odabiru najboljih sastojaka kako bi panettone imao slastan i posebno profinjen okus.

Proizvod je napravljen bez upotrebe monodiglicerida masnih kiselina i sintetskih aroma. Rok trajanja je 42 dana od datuma proizvodnje. Ako ste sumnjičavi isplati li se uložiti toliko truda u jedan kruh, probajte Bobisov Panettone Classic i uvjerite se da je vrijedan svake minute.

image

Bobis Panettone

Tom Dubravec/Cropix

Više od deserta

Panettone Classic je više od deserta, to je ujedno izvrstan poklon koji unosi dašak talijanskog ugođaja u blagdansko slavlje. Elegantno pakiran u karakterističnim visokim kutijama, postao je neizostavan dio blagdanskog doživljaja. Kako biste uživali u svoj njegovoj mekoći i mirisu, preporučujemo da panettone držite 15 minuta u blizini izvora topline prije konzumacije.

Odlučite li se ovog Božića na svoj blagdanski stol iznijeti Bobisov Božićni kolač ili Panettone, ili ih darovati dragim osobama, nećete pogriješiti što god izabrali.

image

Bobis, Božićni kolač

Tom Dubravec/Cropix
image

Bobis Panettone

Tom Dubravec/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 22:20