StoryEditorOCM
Više od sportaposlovna žena

Sjećate li se Ruskinje? Tri godine nakon što se umirovila od teniskih nastupa izgleda neprepoznatljivo

Piše R. R.
13. svibnja 2023. - 14:45

Nekada uspješna tenisačica Maria Sharapova izgleda neprepoznatljivo otkako je napustila tenisku karijeru i postala poslovna žena, majka i mentorica poduzetnicama i sportskim zvijezdama. Prema Forbesu, kada se 36-godišnjakinja povukla iz tenisa 2020., njenih 39 milijuna dolara dobiti u nagradnom fondu bilo je treće mjesto na WTA Tour listi svih vremena, a zaradila je preko 300 milijuna dolara izvan terena.

Otkako se povukla iz sporta koji joj je donio svjetsku slavu, ruska ljepotica značajno je napredovala u povećanju svog bogatstva. Osim toga je promijenila boju kose, što je transformiralo njezin izgled. I sa sigurnošću se može reći da bivši svjetski „broj 1“ nije daleko od dostupnosti javnosti pošto ima 4.5 milijuna pratitelja na Instagramu. Njezina posljednja objava na kojoj se može vidjeti Sharapovu u prozračnom outfitu sastavljenom od grudnjaka, jakne, suknje i para visokih potpetica.

Kada vaš foto album ima nekoliko novih fotografija osim vašeg djeteta - napisala je Ruskinja u opisu fotografije.

Sharapova je bila u Miamiju gdje je nazočila na Accelerate Summitu, događaju na kojem sudjeluju žene čelnice u industriji sporta, zabave i poslovanja.

Prva tenisačica svijeta postala je u kolovozu 2005. sa samo 18 godina i tu je poziciju držala još četiri puta u karijeri. Osvojila je pet Granda Slamova, dva na Roland Garrosu i po jedan na Australian i US Openu, te Wimbledon. Karijeru je okončana sa 36 trofeja.

U travnju 2005. list People ju je proglasio jednom od 50 najljepših slavnih osoba na svijetu, a godinu kasnije magazin Maxim je Sharapovu četvrti put zaredom proglasio najzgodnijom sportašicom na svijetu.

Sharapova je trenutno zaručena za biznismena Alexandera Gilkesa. Par je zajedno od 2018., kada se ruska zvijezda našla na kraju svoje profesionalne karijere. Dvije godine nakon početka njihove veze, zaručili su se, a u srpnju 2022. godine dobili su kćer Theodoru.

image
Juan Pablo Rico/AFP
image
Juan Pablo Rico/AFP
image
Juan Pablo Rico/AFP
image
Michael Tran/AFP
image
Angela Weiss/AFP
image
Michael Tran/AFP
image
Michael Tran/AFP
image
Angela Weiss/AFP
image
Ekaterina Chesnokova/Sputnik Via AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:49