StoryEditorOCM
Više od sportasve veći pritisak

‘Rusiju ste osudili, a sad‘: Premier liga optužena za licemjerje dok bjesni rat, hoće li u Osijeku biti minuta šutnje?

Piše Sport SD
11. listopada 2023. - 07:04

Premier liga pod sve je većim pritiskom klubova da se javno očituje o ratu koji bjesni u Izraelu, objavio je Daily Mail. Šutnja vrhuške lige traje od petka, kad je počeo teroristički napad Hamasa, i svakim je danom sve primjetnija, a čelnici klubova uvjereni su da žrtve zaslužuju neku vrstu javnog pijeteta - pišu Sportske novosti.

Situacija je vrlo osjetljiva, jer se dužnosnici boje reakcije koja bi mogla uslijediti kao odgovor na zauzimanje strane između Izraela i Palestine te ugroziti sigurnost navijača, činjenica je da se Premier liga promptno oglašavala na ranije slične događaje.

"Liga je posljednjih dana razgovarala s mnogim klubovima, ali još nije dala službeni odgovor, što izaziva frustracije", piše Daily Mail, čijem je novinaru Mattu Hughesu dužnosnik jednog kluba rekao da se radi o licemjerju.

"Sjetite se kakva je bila snaga osude za Rusiju, pa i entuzijastično prihvaćanje pokreta Black Lives Matter, koji je čak uključivao i logo na majicama igrača 2020. godine", ustvrdio je.

Mail piše da liga ima još dovoljno vremena da se dogovori oko reakcije, s obzirom na to da se iduće utakmice igraju 21. listopada, a taj je vremenski rok u skladu s onim koji je bio potreban za formaliziranje odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu.

Ni Fifa se još uvijek nije oglasila o ratu između Izraela i Hamasa, dok se od Uefe tek čeka odgovor na pitanje hoće li se na utakmicama kvalifikacija za Euro, pa tako i na Opus Areni, odati počast žrtvama.

Izrael je, podsjetimo, članica Uefe i u nedjelju će gostovati na Kosovu. Njihova domaća utakmica protiv Švicarske, koja se trebala igrati u četvrtak, već je odgođena za 15. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 20:44