stdClass Object ( [id] => 1040851 [title] => Priča o ekscentričnom Lordu Bendtneru i njegovim nepodopštinama zbog kojih je nailazio na probleme sa zakonom i ostao bez pozamašne svote novca [alias] => prica-o-ekscentricnom-lordu-bendtneru-i-njegovim-nepodopstinama-zbog-kojih-je-naisao-na-probleme-sa-zakonom-i-ostao-bez-pozamasne-svote-novca [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nicklas Bendtner viđen je u studenom 2009. godine u londonskom Hyde Parku s barunicom Caroline Iuel-Brockdorff, članicom danskog visokog društva i bliskom prijateljicom danske kraljevske obitelji.

Ovaj događaj, zbog kojeg je Bendtner dobio nadimak po kojem je danas poznat – „Lord” – poslužit će nam kao uvod za priču o tom ekscentričnom Dancu koji je tijekom godina postao jedna od najzabavnijih ličnosti u svijetu nogometa.

Dvojac se upoznao na snimanju reality showa u kojem je Caroline renovirala svoj dom, a Nicklas bio gost, te su nedugo zatim započeli svoju ljubavnu vezu. Par je 2010. dobio sina, ali se i ubrzo razišao.

Ipak, nadimak je Dancu ostao, a službeno je i postao „lord” 2015., kada je jedan danski tabloid kupio komad zemlje u Škotskoj u njegovo ime.

Nepokolebljivo samouvjeren

Bendtner je inače kao vrlo mlad igrač došao u Arsenal, jer je Arsene Wenger, koji je poznat po traženju mladih talenata, u njemu vidio napadača za budućnost. Jedan od razloga zbog kojeg je Danac potencijalno trebao biti nova zvijezda Topnika je i njegov superego, koji je po mnogima iznimno važan za golgetera.

Jacques Crevoisier, bivši Arsenalov sportski psiholog, otkrio je da je Bendtner na testu od 117 pitanja namijenjenih procjeni samouvjerenosti, koncentracije i odlučnosti na ljestvici od 1 do 9 dobio desetku te da takvo nešto nikada nije vidio u svojoj karijeri.

- Kada Bendtner promaši priliku, uvijek je iskreno uvjeren da to nije njegova pogreška. Može se reći da je to problem, i zasigurno može biti u nekom smislu, ali to se također može gledati kao nevjerojatna sposobnost uzdizanja nakon padova – objasnio je Crevoisier.

Zbog svog karaktera Nicklas se nije libio ni zamjeriti velikom Thierryju Henryju, bez obzira na to što tada još nije ni debitirao za prvu momčad.

U tijeku je bila trening utakmica, s tim da je svaki igrač smio dotaknuti loptu maksimalno dva puta.

- Našao sam se na poziciji iz koje sam mogao dobro vidjeti da je Henry dotaknuo loptu tri puta. Povikao sam: „Tri dodira”, a Wengerov asistent Pat Rice viknuo mi je natrag: „Nastavi igrati” – prepričava događaj Bendtner.

- Henry me čuo te se okrenuo prema meni, stavio prst na usta i ušutkao me. Kratko nakon toga i ja sam loptu dotaknuo tri puta, ali naravno da se meni svirao prekršaj. Ja sam se na to počeo žaliti i govoriti da se svi trebaju tretirati jednako, a Henry mi se unio u lice i uz ogromnu količinu psovki rekao da začepim – zaključio je Nicklas priču koja na najbolji način opisuje kako već od malih nogu nije trpio nikoga tko se prema njegovom mišljenju nije ponašao fer, bez obzira na to o kome se radilo.

---

image
---

Poznavatelji njegovog lika i djela sjetit će se i situacije iz 2008. godine, kada se za vrijeme utakmice Liga kupa protiv Tottenhama sukobio sa suigračem Emmanuelom Adebayorom i iz njega izašao s porezotinom na nosu. Napadački dvojac Topnika morali su razdvajati suigrači i sudac utakmice, a Togoanac je kasnije otkrio javnosti da su svađe između njega i Bendtnera bile gotovo svakodnevica.

Bogatstvo izgubljeno na pokeru i kontroverze s kladionicom

Iako je bilo jasno da se radi o igraču neobičnog karaktera, za Lorda se prvih godina njegove karijere nije vezalo toliko kontroverzi izvan terena. No kako je i sam nedavno priznao, ni tada nije bio baš dobrica.

U reality showu koji se prikazivao na danskoj televiziji ranije ove godine, a u kojoj glavne uloge igraju Bendtner i njegova djevojka Philine Roepstorff, Nicklas je otkrio svoju ljubav prema pokeru i prisjetio se turnira iz mladosti u kojima je igrao za ogromne svote novca.

- Od svoje 19. godine sam igrao protiv profesionalaca. Teško mi je reći koliko sam točno novca izgubio, ali cifra se kreće oko 50 milijuna kruna (nap. a. oko 6.5 milijuna eura) – priznao je Bendtner i rekao kako ne smatra da ima problem s kockom, jer uvijek zna kada treba stati.

No činjenica da danas svoju ljubav prema pokeru održava igrajući s prijateljima po male iznose, sugerira da je možda postojao period njegovog života u kojem možda nije znao kada treba stati.

To nije bio jedini problem u kojeg je Nicklas upao, a da je bio vezan za kocku. Naime, Lord je na Europskom prvenstvu 2012. godine zabio gol Portugalu i proslavio ga spustivši hlače i pokazavši donje gaće s logotipom kladionice Paddy Power. Naravno, radilo se o promociji te kladioničarske kuće koja ima povijest inovativnih načina oglašavanja, a iako je UEFA Danca kaznila s 90 tisuća eura i jednom utakmicom zabrane igranja, Paddy Power mu je navodno platio trostruko više za njegove usluge.

---

---

Bizarna sezona u Juventusu i problemi sa zakonom

Iako je sezonu 2011/12. proveo na posudbi u Sunderlandu, gdje je bio najbolji strijelac kluba sa skromnih osam pogodaka, Dancu se ponovno osmjehnula sreća kada je dobio iznenađujuću priliku zaigrati za Juventus.

Stara dama odlučila ga je u kolovozu 2012. dovesti na jednogodišnju posudbu, iako je tadašnji sportski direktor torinskog kluba, Beppe Marotta, odmah rekao da Bendtner „baš i nije top igrač kakvom su se nadali, ali da su trebali pojačanja”, dok su se u javnosti mogle čuti i žalbe na račun njegove fizičke spreme.

Da stvar bude još bizarnija, Bendtner je po dolasku u klub zatražio „desetku” koja je ostala slobodna odlaskom Del Piera u Australiju. Želja mu nije uslišena, već je dobio broj 17, a krajem sezone u javnost je procurila informacija da se nijedan Juventusov dres s njegovim imenom nije prodao, što zvuči toliko nevjerojatno da možda i nije istinito.

Bilo kako bilo, Danac je u toj sezoni započeo samo dva prvenstvena susreta i ostao bez postignutog pogotka u ukupno 11 nastupa, stoga nije bilo čudno kada mu Bianconeri na kraju sezone nisu otkupili ugovor.

---

image
Bendtner u dresu Juvea slavi gol sa Sebastianom Giovincom
---

Već je tada ideja o Bendtneru kao o potencijalno jednom od najboljih europskih napadača poprilično izblijedjela, iako su mu bile tek 24 godine, a onda je i njegovo ponašanje postajalo sve problematičnije. Tako ga je u ožujku 2013. godine, dok je bio u posjetu svom rodnom Kopenhagenu, policija zaustavila jer je vozio pogrešnom stranom ceste i trostruko većom količinom alkohola u krvi od dopuštene. Zaradio je kaznu u visini od 113 tisuća eura te mu je vozačka dozvola oduzeta na tri godine.

Nicklas je imao i poprilično sulud ispad u jednoj tamošnjoj pizzeriji. Ušao je i kupio krišku pizze, ali mu kreditna kartica nije prošla. S obzirom na to da gotovine nije imao u sebe, počeo je divljati i vikati: „Znate li vi tko sam ja? Mogu kupiti cijelu pizzeriju ako hoću!”, na što su dvije mušterije reagirale i ponudile se platiti pizzu Lordu i barem ga malo smiriti.

Ipak, najveći skandal kojeg je Bendtner izazvao dogodio se u studenom 2018. godine, kada je nakon jednog izlaska napao taksista na bizaran, ali njemu svojstven način.

Nicklas je prema navodima svjedoka skinuo remen i njime udarao taksi, vikao taksistu da će ga „je***i” i nazivao ga „malom k***m”. No ni tu nije stao, već je skinuo hlače i trljao se o automobil.

- Nagledao sam se pijanih putnika u proteklih 25 godina, ali nikada nisam vidio nešto ovakvo – rekao je šokirani taksist nakon incidentima danskim medijima.

Bendtner je bio osuđen na 50 dana zatvora te je odustao od žalbe i odlučio odslužiti kaznu u kućnom pritvoru. U to vrijeme nastupao je za norveški Rosenborg, a prošlog rujna potpisao je za Kopenhagen. Danski klub ponudio mu je ugovor do kraja kalendarske 2019., a nakon što je Bendtner postigao samo jedan gol u polusezoni, nisu mu ga produljili.

---

image
Ponovno ispred sudnice, ovoga puta u studenom 2018. godine, kada je osuđen na 50 dana zatvora
---

Reality show i "reset" karijere

U međuvremenu je bio aktivan na showbiz sceni, a serija „Nicklas & Philine” dala je još detaljniji uvid u život ekscentričnog Danca.

U raspravi koju je par vodio pred kamerama tako smo mogli saznati da je Nicklas htio kupiti Rolls-Royce Black Badge Wraith, koji vrijedi gotovo 350 tisuća eura, iako je tada bio bez ugovora i bez naznaka da bi mogao pronaći novi angažman.

- On mora shvatiti da je trenutno bez posla. Radi se o nekom „super-fancy” automobilu kojeg nitko u Danskoj nema, a želi ga samo jer uvijek hoće stvari koje drugi ljudi nemaju – požalila se gledateljima Philine i rekla da Nicklas jednostavno nema percepciju stvarnosti.

Lord se nije htio više svađati pred kamerama, ali kasnije se urazumio i odustao od kupovine tog automobila nakon što je Europu poharala pandemija koronavirusa i nakon što je shvatio da je tržište nestabilno te da nije uspio prodati sve stvari koje je htio.

- Mislim da je u ovoj situaciji glupo potrošiti toliki iznos na nešto kao što je automobil, a za što znaš da će izgubiti tržišnu vrijednost – rekao je Nicklas, vjerojatno na oduševljenje svoje djevojke.

I dok njegova igračka karijera nikada nije dosegla visine koje su mu mnogi predviđali i koje je realno mogla, njegov privatni život bio je nepresušno vrelo rijetko viđenih bizarnih situacija.

Već smo navikli od nogometaša na vožnju u alkoholiziranom stanju, nepridržavanje klupskog pravilnika, fizičke obračune, svađe sa suigračima i ostale nepodopštine, jer i oni su ipak ljudi. Ali nije često da čujemo kako netko skida hlače i trlja se o taksi ili radi skandal u pizzeriji zbog toga što ima problema s kreditnom karticom i nema gotovine u sebe.

---

image
---

Lord Bendtner uvijek je bio i ostao svoj, od svađe s Henryjem dok je još bio „balavac”, do traženja Juventusove „desetke” iako ga je klub doveo u svoje redove samo zato jer nije mogao pronaći nikog boljeg.

Danac je prije koji dan nastavio s bizarnim potezima, priključivši se veteranskoj ekipi Tårnby FF-a, čija prva momčad igra u četvrtoj ligi, kako bi ostao „u formi” dok ne pronađe klub u kojem će nastaviti karijeru.

Bendtner će se tamo pridružiti nekolicini igrača koje zna još iz dječačkih dana, odnosno dok su zajedno nastupali u Tårnby Boldklubu koji je prestao s radom 2008. godine, a možemo se samo nadati da ćemo imati prilike još gledati Lorda na djelu, ili barem čuti još pokoju neobičnu priču iz njegovog uvijek zanimljivog privatnog života.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => bio i ostao svoj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [extra_fields_search] => bio i ostao svoj 1 1 1 1 1 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-08-26 21:45:00 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-08-27 19:08:59 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2020-08-27 19:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/08\/26\/14491264.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/26\/14491364.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/26\/14491258.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/26\/14491260.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/26\/14491266.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","Ponovno ispred sudnice, ovoga puta u studenom 2018. godine, kada je osu\u0111en na 50 dana zatvora","Bendtner u dresu Juvea slavi gol sa Sebastianom Giovincom",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x690","k_14491264_1280.jpg":"1280x1280","k_14491264_1024.jpg":"1024x1024","k_14491264_640.jpg":"640x640","k_14491264_480.jpg":"480x480","k_14491264_340.jpg":"340x340","k_14491264_220.jpg":"220x220","o_14491264_1280.jpg":"1280x862","o_14491264_1024.jpg":"1024x690","o_14491264_640.jpg":"640x431","o_14491264_480.jpg":"480x323","o_14491264_340.jpg":"340x229","o_14491264_220.jpg":"220x148","h_14491264_1280.jpg":"1280x854","h_14491264_1024.jpg":"1024x683","h_14491264_640.jpg":"640x427","h_14491264_480.jpg":"480x320","h_14491264_340.jpg":"340x227","h_14491264_220.jpg":"220x147","pp_14491264_1280.jpg":"1006x1280","pp_14491264_1024.jpg":"805x1024","pp_14491264_640.jpg":"503x640","pp_14491264_480.jpg":"377x480","pp_14491264_340.jpg":"267x340","pp_14491264_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","k_14491364_1280.jpg":"1280x1280","k_14491364_1024.jpg":"1024x1024","k_14491364_640.jpg":"640x640","k_14491364_480.jpg":"480x480","k_14491364_340.jpg":"340x340","k_14491364_220.jpg":"220x220","o_14491364_1280.jpg":"1280x852","o_14491364_1024.jpg":"1024x682","o_14491364_640.jpg":"640x426","o_14491364_480.jpg":"480x319","o_14491364_340.jpg":"340x226","o_14491364_220.jpg":"220x146","h_14491364_1280.jpg":"1280x854","h_14491364_1024.jpg":"1024x683","h_14491364_640.jpg":"640x427","h_14491364_480.jpg":"480x320","h_14491364_340.jpg":"340x227","h_14491364_220.jpg":"220x147","pp_14491364_1280.jpg":"1006x1280","pp_14491364_1024.jpg":"805x1024","pp_14491364_640.jpg":"503x640","pp_14491364_480.jpg":"377x480","pp_14491364_340.jpg":"267x340","pp_14491364_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","k_14491258_1280.jpg":"1280x1280","k_14491258_1024.jpg":"1024x1024","k_14491258_640.jpg":"640x640","k_14491258_480.jpg":"480x480","k_14491258_340.jpg":"340x340","k_14491258_220.jpg":"220x220","o_14491258_1280.jpg":"1280x852","o_14491258_1024.jpg":"1024x682","o_14491258_640.jpg":"640x426","o_14491258_480.jpg":"480x319","o_14491258_340.jpg":"340x226","o_14491258_220.jpg":"220x146","h_14491258_1280.jpg":"1280x854","h_14491258_1024.jpg":"1024x683","h_14491258_640.jpg":"640x427","h_14491258_480.jpg":"480x320","h_14491258_340.jpg":"340x227","h_14491258_220.jpg":"220x147","pp_14491258_1280.jpg":"1006x1280","pp_14491258_1024.jpg":"805x1024","pp_14491258_640.jpg":"503x640","pp_14491258_480.jpg":"377x480","pp_14491258_340.jpg":"267x340","pp_14491258_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","k_14491260_1280.jpg":"1280x1280","k_14491260_1024.jpg":"1024x1024","k_14491260_640.jpg":"640x640","k_14491260_480.jpg":"480x480","k_14491260_340.jpg":"340x340","k_14491260_220.jpg":"220x220","o_14491260_1280.jpg":"1280x852","o_14491260_1024.jpg":"1024x682","o_14491260_640.jpg":"640x426","o_14491260_480.jpg":"480x319","o_14491260_340.jpg":"340x226","o_14491260_220.jpg":"220x146","h_14491260_1280.jpg":"1280x854","h_14491260_1024.jpg":"1024x683","h_14491260_640.jpg":"640x427","h_14491260_480.jpg":"480x320","h_14491260_340.jpg":"340x227","h_14491260_220.jpg":"220x147","pp_14491260_1280.jpg":"1006x1280","pp_14491260_1024.jpg":"805x1024","pp_14491260_640.jpg":"503x640","pp_14491260_480.jpg":"377x480","pp_14491260_340.jpg":"267x340","pp_14491260_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x597","k_14491266_1280.jpg":"1280x1280","k_14491266_1024.jpg":"1024x1024","k_14491266_640.jpg":"640x640","k_14491266_480.jpg":"480x480","k_14491266_340.jpg":"340x340","k_14491266_220.jpg":"220x220","o_14491266_1280.jpg":"1280x746","o_14491266_1024.jpg":"1024x597","o_14491266_640.jpg":"640x373","o_14491266_480.jpg":"480x279","o_14491266_340.jpg":"340x198","o_14491266_220.jpg":"220x128","h_14491266_1280.jpg":"1280x854","h_14491266_1024.jpg":"1024x683","h_14491266_640.jpg":"640x427","h_14491266_480.jpg":"480x320","h_14491266_340.jpg":"340x227","h_14491266_220.jpg":"220x147","pp_14491266_1280.jpg":"1006x1280","pp_14491266_1024.jpg":"805x1024","pp_14491266_640.jpg":"503x640","pp_14491266_480.jpg":"377x480","pp_14491266_340.jpg":"267x340","pp_14491266_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7987512 Threads: 3 Questions: 1594087912 Slow queries: 4872324 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112383599 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/prica-o-ekscentricnom-lordu-bendtneru-i-njegovim-nepodopstinama-zbog-kojih-je-naisao-na-probleme-sa-zakonom-i-ostao-bez-pozamasne-svote-novca-1040851 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/prica-o-ekscentricnom-lordu-bendtneru-i-njegovim-nepodopstinama-zbog-kojih-je-naisao-na-probleme-sa-zakonom-i-ostao-bez-pozamasne-svote-novca-1040851?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 410310 [name] => nicklas bendtner [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nicklas-bendtner [link] => /tag/nicklas-bendtner ) [1] => stdClass Object ( [id] => 492548 [name] => Više od sporta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vise-od-sporta [link] => /tag/vise-od-sporta ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => bio i ostao svoj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Priča o ekscentričnom Lordu Bendtneru i njegovim nepodopštinama zbog kojih je nailazio na probleme sa zakonom i ostao bez pozamašne svote novca [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/26/14491264.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/26/14491264.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/26/14491364.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/26/14491258.jpg [title] => Ponovno ispred sudnice, ovoga puta u studenom 2018. godine, kada je osuđen na 50 dana zatvora ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/26/14491260.jpg [title] => Bendtner u dresu Juvea slavi gol sa Sebastianom Giovincom ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/26/14491266.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Nicklas Bendtner viđen je u studenom 2009. godine u londonskom Hyde Parku s barunicom Caroline Iuel-Brockdorff, članicom danskog visokog društva i bliskom prijateljicom danske kraljevske obitelji.

Ovaj događaj, zbog kojeg je Bendtner dobio nadimak po kojem je danas poznat – „Lord” – poslužit će nam kao uvod za priču o tom ekscentričnom Dancu koji je tijekom godina postao jedna od najzabavnijih ličnosti u svijetu nogometa.

Dvojac se upoznao na snimanju reality showa u kojem je Caroline renovirala svoj dom, a Nicklas bio gost, te su nedugo zatim započeli svoju ljubavnu vezu. Par je 2010. dobio sina, ali se i ubrzo razišao.

Ipak, nadimak je Dancu ostao, a službeno je i postao „lord” 2015., kada je jedan danski tabloid kupio komad zemlje u Škotskoj u njegovo ime.

Nepokolebljivo samouvjeren

Bendtner je inače kao vrlo mlad igrač došao u Arsenal, jer je Arsene Wenger, koji je poznat po traženju mladih talenata, u njemu vidio napadača za budućnost. Jedan od razloga zbog kojeg je Danac potencijalno trebao biti nova zvijezda Topnika je i njegov superego, koji je po mnogima iznimno važan za golgetera.

Jacques Crevoisier, bivši Arsenalov sportski psiholog, otkrio je da je Bendtner na testu od 117 pitanja namijenjenih procjeni samouvjerenosti, koncentracije i odlučnosti na ljestvici od 1 do 9 dobio desetku te da takvo nešto nikada nije vidio u svojoj karijeri.

- Kada Bendtner promaši priliku, uvijek je iskreno uvjeren da to nije njegova pogreška. Može se reći da je to problem, i zasigurno može biti u nekom smislu, ali to se također može gledati kao nevjerojatna sposobnost uzdizanja nakon padova – objasnio je Crevoisier.

Zbog svog karaktera Nicklas se nije libio ni zamjeriti velikom Thierryju Henryju, bez obzira na to što tada još nije ni debitirao za prvu momčad.

U tijeku je bila trening utakmica, s tim da je svaki igrač smio dotaknuti loptu maksimalno dva puta.

- Našao sam se na poziciji iz koje sam mogao dobro vidjeti da je Henry dotaknuo loptu tri puta. Povikao sam: „Tri dodira”, a Wengerov asistent Pat Rice viknuo mi je natrag: „Nastavi igrati” – prepričava događaj Bendtner.

- Henry me čuo te se okrenuo prema meni, stavio prst na usta i ušutkao me. Kratko nakon toga i ja sam loptu dotaknuo tri puta, ali naravno da se meni svirao prekršaj. Ja sam se na to počeo žaliti i govoriti da se svi trebaju tretirati jednako, a Henry mi se unio u lice i uz ogromnu količinu psovki rekao da začepim – zaključio je Nicklas priču koja na najbolji način opisuje kako već od malih nogu nije trpio nikoga tko se prema njegovom mišljenju nije ponašao fer, bez obzira na to o kome se radilo.

---

image
---

Poznavatelji njegovog lika i djela sjetit će se i situacije iz 2008. godine, kada se za vrijeme utakmice Liga kupa protiv Tottenhama sukobio sa suigračem Emmanuelom Adebayorom i iz njega izašao s porezotinom na nosu. Napadački dvojac Topnika morali su razdvajati suigrači i sudac utakmice, a Togoanac je kasnije otkrio javnosti da su svađe između njega i Bendtnera bile gotovo svakodnevica.

Bogatstvo izgubljeno na pokeru i kontroverze s kladionicom

Iako je bilo jasno da se radi o igraču neobičnog karaktera, za Lorda se prvih godina njegove karijere nije vezalo toliko kontroverzi izvan terena. No kako je i sam nedavno priznao, ni tada nije bio baš dobrica.

U reality showu koji se prikazivao na danskoj televiziji ranije ove godine, a u kojoj glavne uloge igraju Bendtner i njegova djevojka Philine Roepstorff, Nicklas je otkrio svoju ljubav prema pokeru i prisjetio se turnira iz mladosti u kojima je igrao za ogromne svote novca.

- Od svoje 19. godine sam igrao protiv profesionalaca. Teško mi je reći koliko sam točno novca izgubio, ali cifra se kreće oko 50 milijuna kruna (nap. a. oko 6.5 milijuna eura) – priznao je Bendtner i rekao kako ne smatra da ima problem s kockom, jer uvijek zna kada treba stati.

No činjenica da danas svoju ljubav prema pokeru održava igrajući s prijateljima po male iznose, sugerira da je možda postojao period njegovog života u kojem možda nije znao kada treba stati.

To nije bio jedini problem u kojeg je Nicklas upao, a da je bio vezan za kocku. Naime, Lord je na Europskom prvenstvu 2012. godine zabio gol Portugalu i proslavio ga spustivši hlače i pokazavši donje gaće s logotipom kladionice Paddy Power. Naravno, radilo se o promociji te kladioničarske kuće koja ima povijest inovativnih načina oglašavanja, a iako je UEFA Danca kaznila s 90 tisuća eura i jednom utakmicom zabrane igranja, Paddy Power mu je navodno platio trostruko više za njegove usluge.

---

---

Bizarna sezona u Juventusu i problemi sa zakonom

Iako je sezonu 2011/12. proveo na posudbi u Sunderlandu, gdje je bio najbolji strijelac kluba sa skromnih osam pogodaka, Dancu se ponovno osmjehnula sreća kada je dobio iznenađujuću priliku zaigrati za Juventus.

Stara dama odlučila ga je u kolovozu 2012. dovesti na jednogodišnju posudbu, iako je tadašnji sportski direktor torinskog kluba, Beppe Marotta, odmah rekao da Bendtner „baš i nije top igrač kakvom su se nadali, ali da su trebali pojačanja”, dok su se u javnosti mogle čuti i žalbe na račun njegove fizičke spreme.

Da stvar bude još bizarnija, Bendtner je po dolasku u klub zatražio „desetku” koja je ostala slobodna odlaskom Del Piera u Australiju. Želja mu nije uslišena, već je dobio broj 17, a krajem sezone u javnost je procurila informacija da se nijedan Juventusov dres s njegovim imenom nije prodao, što zvuči toliko nevjerojatno da možda i nije istinito.

Bilo kako bilo, Danac je u toj sezoni započeo samo dva prvenstvena susreta i ostao bez postignutog pogotka u ukupno 11 nastupa, stoga nije bilo čudno kada mu Bianconeri na kraju sezone nisu otkupili ugovor.

---

image
Bendtner u dresu Juvea slavi gol sa Sebastianom Giovincom
---

Već je tada ideja o Bendtneru kao o potencijalno jednom od najboljih europskih napadača poprilično izblijedjela, iako su mu bile tek 24 godine, a onda je i njegovo ponašanje postajalo sve problematičnije. Tako ga je u ožujku 2013. godine, dok je bio u posjetu svom rodnom Kopenhagenu, policija zaustavila jer je vozio pogrešnom stranom ceste i trostruko većom količinom alkohola u krvi od dopuštene. Zaradio je kaznu u visini od 113 tisuća eura te mu je vozačka dozvola oduzeta na tri godine.

Nicklas je imao i poprilično sulud ispad u jednoj tamošnjoj pizzeriji. Ušao je i kupio krišku pizze, ali mu kreditna kartica nije prošla. S obzirom na to da gotovine nije imao u sebe, počeo je divljati i vikati: „Znate li vi tko sam ja? Mogu kupiti cijelu pizzeriju ako hoću!”, na što su dvije mušterije reagirale i ponudile se platiti pizzu Lordu i barem ga malo smiriti.

Ipak, najveći skandal kojeg je Bendtner izazvao dogodio se u studenom 2018. godine, kada je nakon jednog izlaska napao taksista na bizaran, ali njemu svojstven način.

Nicklas je prema navodima svjedoka skinuo remen i njime udarao taksi, vikao taksistu da će ga „je***i” i nazivao ga „malom k***m”. No ni tu nije stao, već je skinuo hlače i trljao se o automobil.

- Nagledao sam se pijanih putnika u proteklih 25 godina, ali nikada nisam vidio nešto ovakvo – rekao je šokirani taksist nakon incidentima danskim medijima.

Bendtner je bio osuđen na 50 dana zatvora te je odustao od žalbe i odlučio odslužiti kaznu u kućnom pritvoru. U to vrijeme nastupao je za norveški Rosenborg, a prošlog rujna potpisao je za Kopenhagen. Danski klub ponudio mu je ugovor do kraja kalendarske 2019., a nakon što je Bendtner postigao samo jedan gol u polusezoni, nisu mu ga produljili.

---

image
Ponovno ispred sudnice, ovoga puta u studenom 2018. godine, kada je osuđen na 50 dana zatvora
---

Reality show i "reset" karijere

U međuvremenu je bio aktivan na showbiz sceni, a serija „Nicklas & Philine” dala je još detaljniji uvid u život ekscentričnog Danca.

U raspravi koju je par vodio pred kamerama tako smo mogli saznati da je Nicklas htio kupiti Rolls-Royce Black Badge Wraith, koji vrijedi gotovo 350 tisuća eura, iako je tada bio bez ugovora i bez naznaka da bi mogao pronaći novi angažman.

- On mora shvatiti da je trenutno bez posla. Radi se o nekom „super-fancy” automobilu kojeg nitko u Danskoj nema, a želi ga samo jer uvijek hoće stvari koje drugi ljudi nemaju – požalila se gledateljima Philine i rekla da Nicklas jednostavno nema percepciju stvarnosti.

Lord se nije htio više svađati pred kamerama, ali kasnije se urazumio i odustao od kupovine tog automobila nakon što je Europu poharala pandemija koronavirusa i nakon što je shvatio da je tržište nestabilno te da nije uspio prodati sve stvari koje je htio.

- Mislim da je u ovoj situaciji glupo potrošiti toliki iznos na nešto kao što je automobil, a za što znaš da će izgubiti tržišnu vrijednost – rekao je Nicklas, vjerojatno na oduševljenje svoje djevojke.

I dok njegova igračka karijera nikada nije dosegla visine koje su mu mnogi predviđali i koje je realno mogla, njegov privatni život bio je nepresušno vrelo rijetko viđenih bizarnih situacija.

Već smo navikli od nogometaša na vožnju u alkoholiziranom stanju, nepridržavanje klupskog pravilnika, fizičke obračune, svađe sa suigračima i ostale nepodopštine, jer i oni su ipak ljudi. Ali nije često da čujemo kako netko skida hlače i trlja se o taksi ili radi skandal u pizzeriji zbog toga što ima problema s kreditnom karticom i nema gotovine u sebe.

---

image
---

Lord Bendtner uvijek je bio i ostao svoj, od svađe s Henryjem dok je još bio „balavac”, do traženja Juventusove „desetke” iako ga je klub doveo u svoje redove samo zato jer nije mogao pronaći nikog boljeg.

Danac je prije koji dan nastavio s bizarnim potezima, priključivši se veteranskoj ekipi Tårnby FF-a, čija prva momčad igra u četvrtoj ligi, kako bi ostao „u formi” dok ne pronađe klub u kojem će nastaviti karijeru.

Bendtner će se tamo pridružiti nekolicini igrača koje zna još iz dječačkih dana, odnosno dok su zajedno nastupali u Tårnby Boldklubu koji je prestao s radom 2008. godine, a možemo se samo nadati da ćemo imati prilike još gledati Lorda na djelu, ili barem čuti još pokoju neobičnu priču iz njegovog uvijek zanimljivog privatnog života.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP
AFP


Ponovno ispred sudnice, ovoga puta u studenom 2018. godine, kada je osuđen na 50 dana zatvora

Bendtner u dresu Juvea slavi gol sa Sebastianom Giovincom

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/prica-o-ekscentricnom-lordu-bendtneru-i-njegovim-nepodopstinama-zbog-kojih-je-naisao-na-probleme-sa-zakonom-i-ostao-bez-pozamasne-svote-novca-1040851 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=94973056f1ff219096e974ff720f243ce3554c52 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pri%C4%8Da+o+ekscentri%C4%8Dnom+Lordu+Bendtneru+i+njegovim+nepodop%C5%A1tinama+zbog+kojih+je+nailazio+na+probleme+sa+zakonom+i+ostao+bez+pozama%C5%A1ne+svote+novca&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fprica-o-ekscentricnom-lordu-bendtneru-i-njegovim-nepodopstinama-zbog-kojih-je-naisao-na-probleme-sa-zakonom-i-ostao-bez-pozamasne-svote-novca-1040851 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fprica-o-ekscentricnom-lordu-bendtneru-i-njegovim-nepodopstinama-zbog-kojih-je-naisao-na-probleme-sa-zakonom-i-ostao-bez-pozamasne-svote-novca-1040851 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => bio i ostao svoj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) )
StoryEditorOCM
Više od sportabio i ostao svoj

Priča o ekscentričnom Lordu Bendtneru i njegovim nepodopštinama zbog kojih je nailazio na probleme sa zakonom i ostao bez pozamašne svote novca

27. kolovoza 2020. - 21:05

Nicklas Bendtner viđen je u studenom 2009. godine u londonskom Hyde Parku s barunicom Caroline Iuel-Brockdorff, članicom danskog visokog društva i bliskom prijateljicom danske kraljevske obitelji.

Ovaj događaj, zbog kojeg je Bendtner dobio nadimak po kojem je danas poznat – „Lord” – poslužit će nam kao uvod za priču o tom ekscentričnom Dancu koji je tijekom godina postao jedna od najzabavnijih ličnosti u svijetu nogometa.

Dvojac se upoznao na snimanju reality showa u kojem je Caroline renovirala svoj dom, a Nicklas bio gost, te su nedugo zatim započeli svoju ljubavnu vezu. Par je 2010. dobio sina, ali se i ubrzo razišao.

Ipak, nadimak je Dancu ostao, a službeno je i postao „lord” 2015., kada je jedan danski tabloid kupio komad zemlje u Škotskoj u njegovo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:00