StoryEditorOCM
Više od sportaAjmo Frano

Osvojila je zlato na Igrama, ali tek joj slijedi veliki dan! Barbara Matić nam je otkrila ima li datum vjenčanja

Piše David Kapetanović
13. kolovoza 2024. - 22:21

Na velikom dočeku hrvatskim olimpijcima na splitskoj Rivi večeras su među glavnim zvijezdama bili judo kraljica Barbara Matić i vaterpolist Jerko Marinić Kragić.

Zlatna Matić se već „ušemila” kada su u pitanju dočeci, bilo ih je mnoštvo.

- Svaki je imao svoje čari, ovaj u Splitu, oni na Pujankama, Poljudu, u Imotskom, Zagrebu... Hvala svima koji su došli na bilo koji doček. Ima umora, ali to su slatke muke. Poslije ćemo odmarati! - kazala nam je Barbara.

Nakon službenog dijela programa sportašice i sportaši su odradili zajedničko fotografiranje, grupni selfie s navijačima. Potom su se družili s navijačima na Rivi, dijelili selfieje, autograme. Za to vrijeme je i dalje trajala pjesma "Diktatora".

Izgledala si u Francuskoj kao da nije bilo šansi za protivnice?

- To svi kažu. Ja sam bila fokusirana, motivirana. To se i pokazalo na strunjači – rekla nam je Matić.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Jedna od scena po kojoj će se pamtiti nastup Hrvata i Hrvatica na Igrama je smiješak Barbare tijekom finale borbe kada je valjda osjetila da ima pobjednicu odnosno zlato u rukama.

- Ja to nisam primijetila, ali vjerojatno sam tada pogledala trenera koji mi je rekao da se smirim, da je to dobro, da je sve u redu. Valjda sam tada vidjela da je on miran, siguran te da samo trebam nastaviti tako. Nisam tada znala da sam zlatna, to je bio tek početak borbe. Pokušala sam ostati pribrana, fokusirana da borba završi kako je i počela – rekla je Matić.

Europsko, svjetsko, olimpijsko zlato, Grand Prix. Što dalje?

- Želim se dobro odmoriti!

A otkrij nam, imaš li datum za pir?

- Imam, ali to neka ostane tajna. Ne mora se sve znati! Ha, ha... - otkrila je Matić.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Pred kamere je stigao i Marinić Kragić.

- Ljudi sanjaju da odu na Olimpijske igre u bilo kojem sportu, a mi smo tužni sa srebrom. To pokazuje koliku moć i snagu ima ova momčad, koliko vrijedi. Sada možda nismo svjesni kakav smo rezultat napravili, ali s vremenom ćemo shvatiti. Samo vrhunske momčadi i kolektivi mogu to napraviti. Bilo je sumnji u nas, ali pokazali smo koliko vrijedimo, nismo razočarali – kazao je Jere.

image
Nikola Brboleža/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 17:26