StoryEditorOCM
Više od sportaogroman odaziv

Osvanuo bizaran oglas: Želite igrati u trećoj ligi? Pogledajte kakav luksuz Arapi nude zauzvrat

Piše Gradimir Đukarić/SN
11. siječnja 2024. - 16:45

Traže se igrači za treću Saudijsku ligu. Mjesečna plaća je između 3.000 i 4.000 eura i kuća na korištenje - glasi oglas kojim FutbolJobsa pokušava privući nogometaše u niži i puno slabije plaćeni rang saudijskog nogometa.

Novo tržište okrenulo je nogometni svijet naglavačke, Arabija više ne privlači samo igrače na zalasku karijere zbog novca koji nigdje drugdje ne bi mogli zaraditi privlači nego i one nogometaše u najboljim godinama. No, namjera Saudijaca je preoblikovati cjelokupnu strukturu svog nogometnog sustava i uspostaviti jako bazu s europskim igračima. A to počinje od najnižih liga.

- Povratne informacije koje smo imali nakon tog oglasa bile ogromne. Bilo je tisuće dnevnih interakcija, putem e-pošte, društvenih mreža i WhatsAppa. U tom smo trenutku shvatili da je ovo tržište već stvarnost, a nogometni ljudi potvrdili su da potražnja nije samo za velikim zvijezdama - kazao je za Marcu izvršni direktor FutbolJobsa Valentín Botella Nicolás.

Na toj platformi posao u Saudijskoj Arabiji ne pronalaze samo nogometaši nego i treneri. Svojedobno su oglasili ponudu od pet milijuna eura za mjesto trenera i njegovog stožera u jednom saudijskom klubu. To je bila i najveća ponuda u deset godina koliko FutbolJobs posluje. Jedan od uvjeta bio je da trener sa svojim stožerom klub preuzme u nekoliko dana što se i dogodilo.

Trenutno je, pak, aktualna ponuda za nogometašice jer u Saudijskoj Arabiji istovremeno žele razviti i ženski nogomet.

- Traže se nogometašice koje bi igrale u 1. i 2. ligi Saudijske Arabije, a među zahtjevima je da su te nogometašice igrale na nedavnom svjetskom prvenstvu. Odaziv je bio iznenađujući: 935 ih se prijavilo na ponudu - rekao je izvršni direktor FutbolJobsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 00:27