StoryEditorOCM
Više od sportatežak život

Jelena Đoković je sanjala sportsku stipendiju prije no što je upoznala Novaka, a iznenadit ćete se kakvu je plaću imala

Piše Sport SD
23. veljače 2024. - 13:58

Supruga srpskog tenisača Novaka Đokovića, Jelena, redovito s tribina bodri svoju bolju polovicu na turnirima diljem svijeta. Iako trenutno živi "na visokoj nozi" zbog velikih uspjeha njezinog dragog, jedna poznanica iz školskih dana otkrila je kako je od mladosti bila ambiciozna, ali i radišna.

Vjerojatno je razlog toga što dolazi iz skromne obitelji zbog čega je već kao mlada djevojka počela raditi i trudila se postići svoje ciljeve, steći visoko obrazovanje.

- Jelena je uvijek bila drugačija od svih nas, bila je ambiciozna djevojčica. Bilo joj je teško uklopiti se u društvo zbog toga. Htjela je trenirati, učiti, raditi, a to naši vršnjaci nisu baš najbolje razumjeli, ispričala je njezina anonimna prijateljica za portal "Svet". 

image
Elif Ozturk Ozgoncu/Anadolu Agency Via Afp

Zatim je otkrila i druge detalje, evo što je sve radila.

- Trenirala je tenis cijelu osnovnu školu i od tu datira njezino poznanstvo s Novakom. Sestra i ona željele su otići u inozemstvo, a jedan od načina da to ostvare bile su sportske stipendije s obzirom na to da im roditelji nisu imali novca, istaknula je njezina prijateljica pa dodala:

- Radila je kao šankerica u jednoj kladionici. Imala je plaću oko 240 eura. Uvijek je dolazila prije svih na posao, bila je vrlo vrijedna, pedantna i povučena. Svi danas u toj kladionici pričaju lijepo o njoj.

Skromnost se kod Jelene i danas nazire, a o tome najviše svjedoči njezin humanitarni rad. 

image
Clive Brunskill/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 22:22