StoryEditorOCM
Više od sportatuguje za njim

Bivši menadžer je pesimističan za zdravstveno stanje Kaisera: ‘Nemam nade da ću ga više vidjeti‘

Piše Sport SD
18. prosinca 2023. - 13:35
Ferrari German driver Michael Schumacher leaves the Spa-Francorchamps racetrack after he retired from the Belgian Grand Prix, 11 September 2005 in Francorchamps, Belgium. McLaren-Mercedes Finnish driver Kimi Raikkonen won the race ahead of Renault Spanish driver Fernando Alonso and English BAR-Honda driver Jenson Button. Takuma Sato retired from the race. POOL AFP PHOTO YVES LOGGHE (Photo by POOL/AFP)-/Afp

Približava se deseta godišnjica skijaške nesreće koja je zavijek promijenila život obitelji Schumacher. Uskoro će proći deset godina otkako je velikan Formule 1, Michael Schumacher pretrpio teške ozljede glave na skijanju, a toliko dugo traje i apsolutna šutnja i tek poneko curenje informacija o njegovom zdravstvenom stanju. 

Jedan od onih koji su izvještavali javnost o Kaiserovom stanju bio je Willi Weber, jedan od onih koji je otkrio njegov talent i pomogao mu da dođe do Formule 1. Weber je bio menadžer slavnom vozaču, a u posljednje vrijeme se malo-pomalo distancirao od obitelji Schumacher. Kako priznaje, Michaelova supruga Corinna ne dopušta mu da posjeti sedmerostrukog prvaka.

Bivši agent je i sam svjestan mnogih stvari kad je u pitanju zdravstveno stanje velikana Ferrarija. 

- Nažalost, kada sad razmišljam o Michaelu, nemam nade da ću ga ikada više vidjeti. Nema pozitivnih vijesti nakon deset godina – odlučno je rekao za Express.

Weber se i dalje smatra najboljim prijateljem sedmerostrukog prvaka, ali još žali što nije posjetio Michaela u bolnici nakon nesreće u Grenobleu. Istaknuo je i kako su ga novinari često smatrali za glasnogovornika te bi ga zvali s upitima o Kaiserovom stanju.

- Naravno da mi je jako žao i prekoravam se zbog toga. Morao sam posjetiti Michaela u bolnici. Osjećao sam se loše nakon njegove nesreće, imalo je jako utjecaj na mene, možete samo zamisliti. Naravno, i činjenica je da mi Corinna više nije dopuštala nikakav kontakt, ali u jednom trenutku sam morao odvojiti se od Michaela – priznao je Weber. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:46