StoryEditorOCM
Vaterpoloslobodna u beogradu

Velika pobjeda Jadrana u Beogradu! Splićani u zadnjim minutama stigli do preokreta protiv srpskog prvaka

Piše Iva Majić
28. ožujka 2024. - 21:33

JADRAN – NOVI BEOGRAD 14:12 (3:3, 3:6, 5:2, 3:1)

2. dio Regionalne lige, od 1. do 5. mjesta, prvi turnir. Beograd.

Jadran: Čelar, Radan, Marinić Kragić (1), Biljaka (1), Butić (1), Pejković (3), Pavlović, Harkov (2), Berehulak, Vrlić, Fatović (5), Dužević, Marcelić (10 obrana), Janković (1)

Trener: Jure Marelja

Novi Beograd: Dobožanov (8 obrana), Martinović, Skoumpaksi (1), Granados (5), Ćuk, Pijetlović, Vučinić (2), Jakšić (1), Perković, Filipović (1), Lukić, Vlachopoulos (2), De Michelis, Radulović

Trener: Živko Gocić

Igrač više: Jadran (5/14), Novi Beograd (5/12)

Jadran protiv Novog Beograda u srpskoj prijestolnici. Kako opet? Zar nisu nedavno igrali? Istina, ali bilo je to u Ligi prvaka, a ovaj put radilo se o Regionalnoj ligi koja je stigla do drugo dijela i borbe za poredak od 1. do 5. mjesta. Točnije, borbe za titulu. No, trofej se neće podizati u Beogradu, već u gradu pod Marjanom koji će ugostiti drugi turnir u travnju.

Dvadeset dana je prošlo od kada su Splićani doživjeli težak potop u bazenu viceprvaka Europe, ali večeras je situacija bila puno bolja. Ma možemo napisati i odlična, jer ipak je Jadran izašao kao pobjednik. Publika koja je opet lijepo ispunila "bazen 11. aprila", mogla je uživati u neizvjesnosti do zadnje minute. Istina da domaćini nisu bili sretni s ishodom, jer gosti su odličnom trećom četvrtinom stigli najprije do izjednačenja, a onda i preokreta u zadnjim minutama susreta.

Bolnica na Zvončacu

Premda pogled na sastav Splićana nije upućivao na radost. Bolnica na Zvončacu. Trenutno je takvo stanje s momčadi trenera Jure Marelje kojem u Beogradu na raspolaganju nisu bili Luka Bukić i Marino Čagalj, koje još neko vrijeme nećemo gledati u vodi, a uz to Splićani su za ovaj "izlet" ostali bez još dva prvotimca, a to su Mate Anić i Đuro Radović.

image
Miodrag Todorovic/

Prva četvrtina je prošla u egal ozračju, a onda je idućih osam minuta Novi Beograd otvorio s tri vezana pogotka (Granados, Jakšić, Vučinić). Mogao je Jadran na polovini druge četvrtine malo bolje stajati, ali s tri izgubljene lopte u napadu i jednom obranom Dobožanova, bilo je dovoljno da domaćini pobjegnu na 6:3. Pri rezultatu 8:4 za srpskog prvaka, pomislili smo kako će biti "déjà vu", ali jadranaši su zatim vezali dva pogotka (Janković i Pejković) te pridržali kakav takav priključak. Međutim, nije dugo trajalo da opet pogodi Granados, valjda njega ne trebamo posebno predstavljati, upisao je svoj četvrti gol u utakmici za 9:6 na pola susreta.

Uragan Jadran

Vlachopoulos je otvorio u nastavku, a onda je uslijedio uragan Jadrana. Najprije je pogodio Fatović, pa su Splićani odlično reagirali u obrani s jednim blokom i obranom Marcelića. Sve je to dalo vjetra u ofenzivi, a bili su precizni Harkov, Fatović i Biljaka za priključak Jadrana na 10:10. Novim pogotkom Fatovića stigli su jadranaši i do drugog vodstva u utakmici, nakon početnih 1:0, ali je brzo zatim poravnao na 11:11 Vlachopoulos i kraj treće, sretne četvrtine, koju su gosti dobili s 5:2.

Zadnjih osam minuta utakmice, za razliku od prošlog izleta Splićana u Beogradu, bile su uzbudljive. Granadosa nismo dugo prozvali, možda se i naljutio pa je pogodio za 12:11. I dugo je stajao taj rezultat. Minuta i 25 je bilo do kraja susreta kad je Butić pogodio za izjednačenje. Nije pomogla ni minuta odmora koju je pozvao trener Živko Gocić, jer je Jadran 21 sekundu do kraja stigao do vodstva 13:12 nakog gola Marinića Kragića, a pobjedu je zatim potvrdio Pejković koji je zabio za konačnih 14:12.

Jadran sutra igra protiv Crvene zvezde u 18:30, a zatim će u 20:15 u bazen i Jug protiv Novog Beograda. Lijep pogled daje trenutna tablica, u kojoj su vodeći hrvatski klubovi. Prvi su Dubrovčani, a odmah iz njih s jednakim brojem bodova Splićani.

image
Miodrag Todorovic/
image
Miodrag Todorovic/
image
Miodrag Todorovic/

Trenutni poreda Regionalne lige

1. Jug Adriatic osiguranje

2. Jadran

3. Novi Beograd

4. Crvena zvezda

5. Jadran HN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:38