StoryEditorOCM
Vaterpolosvi na bazen!

Jadran večeras pred domaćom publikom napada trofej: Splićani se bore za titulu regionalnog prvaka!

Piše Iva Majić
13. travnja 2024. - 10:40

U normalnoj sezoni rekli bi da se u Poljudu igra Final Four Regionalne lige. No, ovaj put to bi bilo malo smiješno napisati s obzirom na to da je u pitanju turnir u kojem sudjeluje pet klubova. Nije u potpunosti točan ni naziv “završni turnir”, jer jedan se već igrao u Beogradu. Ali nećemo sada detaljno opisivati nikad kompliciraniji sustav natjecanja spomenute lige, jer bit će previše zbunjenih... a ionako smo došli do kraja.

Najlakše je i najtočnije reći kako Jadran danas u 19:45 u svom bazenu, pred domaćom publikom napada trofej. Treći put u nizu našli su se Splićani u borbi za titulu Regionalne lige. Do sada su u srpskoj prijestolnici ostali “kratki” u prijašnjim finalima, jednom protiv Novog Beograda, dok je prošle sezone bolji bio Jug Adriatic osiguranje, koji ipak neće do obrane naslova.

Ovaj put nema normalnog finala, jer u ovoj ludoj sezoni igra se za poredak od 1. do 5. mjesta. Vodeći je upravo sastav trenera Jure Marelje sa 17 bodova, iza kojeg je viceprvak Europe. Tako će susret dvije spomenute momčadi u Poljudu odlučivati tko je ove sezone najbolji.

Klub pod vodstvom trenera Živka Gocića krase reprezentativci Srbije, Grčke i Španjolske, a jednog od njih je hrvatska javnost posebno upamtila. Sigurno se sjećate finala EP iz Zagreba i čudesne šraube 48 sekundi do kraja za 11:10 i konačno slavlje Furije. Ljutu travu, na ljutu ranu. Bio je to Alvaro Granados Ortega koji je tada u muk bacio bazen Mladosti na Savi. Upravo ovaj 25-godišnjak koji je bio i najbolji strijelac spomenutog turnira (21 gol) igra za srpskog prvaka. No, jedna lasta ne čini proljeće, kao što ni pojedinac ne čini kolektiv, pa Granadosu društvo u klubu prave još i: Đorđe Vučinić, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Nikola Lukić, Marko Radulović, Dimitrios Skoumpakis, Angelos Vlachopoulos... Vjerujemo kako vam je barem jedno ime zazvonilo u ušima.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ima jasno i Jadran u svojim redovima reprezentativaca “na bacanje”, a na turniru u Beogradu su pokazali kako viceprvaci Europe nisu nedodirljivi (14:12 za Splićane). Uz to, sada je stanje sa sastavom puno bolje, budući da su se od spomenute utakmice vratili Marino Čagalj, Đuro Radović i Mate Anić, još je samo Luka Bukić “out”.

Ono što je sigurno je kako nas u Poljudu očekuje poslastica od vaterpola u idealnom terminu kad ne igra ni Hajduk. Nekako je teško naći opravdanje da u 19:45 ne budete na bazenu, jer domaćinu će svakako biti potreban “igrač više” s tribine za prvi trofej u Regionalnoj ligi.

Najuspješniji klub je Jug s pet naslova, a slijedi ga Primorje EB s tri. Zagrebačka Mladost i Jadran iz Herceg Novog imaju po dva trofeja, a jednom su pehar dosad podizali Pro Recco, kragujevački Radnički i Novi Beograd.

Hoće li Jadran moći reći “treća sreća”? Najbolje da se uživo uvjerite sami, a ako pak ne možete u Poljud, prijenos je na Arena Sport 2.

Raspored

Crvena Zvezda – Jadran Herceg Novi (18)

Novi Beograd – Jadran Split (19.45)

Dosadašnji pobjednici Jadranske/Triglav i danas Premier lige

2009. Jug Dubrovnik

2010. Jadran Herceg Novi

2011. Jadran Herceg Novi

2012. Pro Recco Genova

2013. Primorje Rijeka

2014. Primorje Rijeka

2015. Primorje Rijeka

2016. Jug Dubrovnik

2017. Jug Dubrovnik

2018. Jug Dubrovnik

2019. Mladost Zagreb

2020. Mladost Zagreb

2021. Radnički Kragujevac

2022. Novi Beograd

2023. Jug Dubrovnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:27