StoryEditorOCM
Vaterpoloiznenađenje

Izbornik Tucak odredio 15 ‘barakuda‘ za EP u Hrvatskoj: otpao kapetan i još jedan zlatni iz Splita

Piše Sport SD
30. prosinca 2023. - 14:36

Neposredno po okončanju priprema reprezentacije u Beogradu, izbornik Ivica Tucak odredio je konačan popis igrača za Europsko prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu (4. – 16. siječnja 2024.).

S popisa 18-ice igrača koji su bili na završnim pripremama otpali su centar Ivan Krapić, vratar Mate Anić, te branič Andrija Bašić, piše HVS.

– Odmah moram napomenuti da će Ivan Krapić svejedno cijelo vrijeme biti s nama, s reprezentacijom cijelo Europsko prvenstvo, ali ne kao igrač. Sjedit će tijekom utakmica s nama na klupi, ali će kao kapetan i dalje s nama biti prisutan cijelo vrijeme. On je nama izuzetno važan u tom pogledu – veli izbornik Tucak.

U zapisnik utakmica će međutim, kao kapetan biti upisan Marko Bijač koji je i inače zamjenik kapetana reprezentacije.

– Odluka o ovoj trojici igrača je donekle uvjetovana i nekim ozljedama unutar momčadi. U prvom sam trenutku imao opciju da idemo na Prvenstvo s trojicom centara, dakle i s Krapićem. Međutim, kako je ozlijeđen, bolestan Marino Čagalj, a znamo i da Matias Biljaka ima određene probleme s koljenom, tu je valjalo ozbiljno razmisliti. Ukoliko se, ne daj Bože kakva ozljeda dogodi centrima, onda ćemo se ‘krpati’ s Burićem, Žuvelom koji mogu ući kao drugi centri. Imamo i određeni problem s Lukom Bukićem koji ima preponsku kilu koja isto može svakog trenutka stvoriti problem, ali to je razlog zašto ima više vanjskih igrača.

Reprezentativci su u subotu poslijepodne završili s pripremama u Beogradu, te sada slijedi kraći odmor, da bi se 1. siječnja 2024. svi pojavili u Dubrovniku na prvom treningu u Gružu.

Hrvatska je u skupini A, Divizije I zajedno s momčadima Španjolske, Francuske i Crne Gore. Prva je utakmica na rasporedu, 4. siječnja 2024. protiv Španjolske u 20.15 sati u Dubrovniku, uz prijenos na HTV 2.

Popis reprezentativaca za EP

Vratari: Marko Bijač (Olympiacos) i Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

Centri: Josip Vrlić (Jadran) i Luka Lončar (Olympiacos)

Braniči: Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje), Matias Biljaka (Jadran) i Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)

Napadači: Konstantin Harkov (Jadran), Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje), Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje), Zvonimir Butić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille), Luka Bukić (Jadran), Loren Fatović (Jadran) i Jerko Marinić Kragić (Jadran)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 06:56