StoryEditorOCM
Vaterpolonakon velike pobjede

Tucak: ‘Nadigrali smo ih u svim elementima, ne pamtim kad ih je netko ovako razbio, ali moramo ovo što prije zaboravit‘

Piše Iva Majić
12. siječnja 2024. - 20:27

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Grčku s 13:8 i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva. Najbolja utakmica izabranika Ivice Tucka na ovom turniru ostavila je svjetske viceprvake bez pogotka čak 13 i pol minuta. Nošeni fantastičnom obranom i publikom, Barakude su tamo gdje i pripadaju, među momčadima koje će se boriti za odličja "na Savi".

- Mislim da smo odigrali briljantnu utakmicu u svakom pogledu. Igramo jedan odličan turnir, ako ne računamo dvije minute protiv Crne Gore. Ne pamtim kada je Grčku netko ovako razbio. Nadigrali smo ih u svim elementima vaterpolske igre, jednu momčad koja je olimpijski i svjetski viceprvak. Tko zna koje polufinale u nizu i borba za medalje. Ostavili smo vrata Pariza otvorena. Sada se valja odmoriti, čeka nas vrlo dobra Mađarska - rekao je izbornik Hrvatske.

Mađarska je u Zagreb stigla u "krnjem" sastavu, praktički bez prve postave koja je prošlo ljeto osvojila zlato na SP-u u Fukuoki. No, bez obzira na to izbacili su Srbiju (15:14), te s tom pomlađenom vrstom očekuju Hrvatsku u nedjeljnom polufinalu.

- Nažalost moramo ovo zaboraviti i okrenuti se prema Mađarima. Za mene neugodno, a za njih ugodno iznenađenje. Jedna reprezentacija koja je došla bez sedam igrača ovdje i izbacila Srbiju, ali to je sport. Moramo se dobro odmorit i pripremiti za jednu strašno tešku utakmicu - dodao je izbornik te pohvalio cijeli sustav vaterpola u susjednoj nam zemlji.

- Tu se radi o jednom sustavnom radu. Oni znaju kad netko u vaterpolu završi karijeru s par olimpijskih medalja da su im životi osigurani, da ne nabrajam uvjete. 

Što se rekli igračima na poluvremenu?

- Da ne smijemo gubiti glave. Vidio sam na govoru tijela igrača da su ih malo poljuljali oni lako primljeni golovi. Ali vjerovali smo, odlično smo pripremili utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 12:06