StoryEditorOCM
TenisTIME TENNIS

Zabavno-sportskim spektaklom Sunset Serve u Makarskoj mijenja se tenis kakvog smo do sada poznavali

Piše pr
11. listopada 2023. - 15:19

Globalni brend lansira se iz male Makarske! Što je to TIME TENNIS? Dođite i otkrijte 13. listopada uz sjajnu zabavu i koncerte Harija Rončevića i grupu CAMBI. Ulaz je slobodan, a manifestacija humanitarnog karaktera

Tenis mijenja pravila? Netko se usudio i to prvi put u povijesti? Iza ove sportske revolucije i novog brenda TIME TENNIS stoji Feliks Lukas, direktor najpopularnijeg ženskog turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar, stoga ne čudi što je baš Makarska odabrana za premijerno predstavljanje novih pravila.

Nova, dinamičnija igra, atraktivna i mlađoj publici, vremenski ograničena, zanimljiva i tenisačima i tenisačicama koji igraju u istom timu - prvi put će se predstaviti na eventu Sunset Serve, u petak, 13. listopada, od 18 sati u Tenis centru Makarska.

Egzibicijski mečevi po novim pravilima između hrvatske predstavnice Tene Lukas, najbolje bosanskohercegovačke tenisačice Dee Herdželaš, Talijana Giovannija Orlandinija, senzacije Wimbledona Engleza Marcusa Willisa, nekadašnjeg top 10 igrača svijeta i finalista Grand Slama Cipranina Marcosa Baghdatisa, koncerti Harija Rončevića i grupe CAMBI., gosti iznenađenja, darovi za gledatelje, puno pozitivne energije…, najavljen je pravi spektakl u Makarskoj.

„Ovo je najbolji način da se zahvalimo Makaranima na sjajnom domaćinstvu i podršci u organizaciji WTA turnira. Timu koji stoji iza novog koncepta Time Tennis želja je da ova atraktivna priča krene baš iz Hrvatske, male sportske zemlje s velikim sportašima i idejama. TIME TENNIS prvi put u povijesti sporta formira novu sportsku ligu u kojoj će muškarci i žene biti potpuno ravnopravni i nastupati kao dio istog tima. Čitav sustav potpuno je drugačiji od tenisa kakvog smo do sada poznavali. Naime, ako u tenisu nisi u top 100 ne možeš živjeti od igre, a naš koncept tenisačima nudi fiksne prihode, pa sportaši više neće ovisiti isključivo o rezultatima na turniru ili o obiteljskom financijskom statusu. Time smanjujemo anksioznost i depresiju koje su u porastu među tenisačicama i tenisačima, potičemo rodnu jednakost u svijetu sporta i nudimo pravedniji sustav“, ističe Feliks Lukas, koji na novim pravilima sa suradnicima i stručnjacima intenzivno radi proteklih nekoliko godina.

Na premijeru TIME TENNISA u Makarsku dolaze i predstavnici najveće holivudske produkcijske kuće Mandalay Sports Media, koja stoji iza legendarnog filma The Last Dance o Chicago Bullsima. U planu je snimanje novog dokumentarca o nastajanju TIME TENNISA pa će u gradu pod Biokovom snimiti prve kadrove.

Sunset Serve prilika je da u dalmatinskom sutonu uživate u vrhunskom sportu i odličnim glazbenicima, ulaz je slobodan, a manifestacija ima i humanitarnu notu, prikupljaju se sredstva za pomoć Sigurnoj kući Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:38