StoryEditorOCM
Tenisod 24. do 30. srpnja

Plava Laguna Croatia Open: tri splitska asa love pozivnicu za turnir u Umagu

Piše P. S.
20. srpnja 2023. - 07:11

ATP turnir Plava Laguna Croatia Open Umag igrat će se od 24. do 30. srpnja, no osim glavnog turnira bit će tu još pregršt popratnih događaja.

Natjecateljski dio 33. ‘Umaga’ započet će već u četvrtak, 20. srpnja, u 17 sati na Terenu 1, Mastersom trećeg Road To Umag by Podravka serijala turnira. Pretkvalifikacijski ciklus, koji je odigran u organizaciji TK Split 1950, TK Karlovca i TK Samobor 1890, iznjedrio je četiri sudionika Mastersa (Luka Mikrut, Jerko Brkić, Domagoj Bilješko i Luka Curavić) od kojih će najuspješniji nakon polufinala u četvrtak i finala u petak tradicionalno zaslužiti pozivnicu za kvalifikacije ATP turnira. Kako na Mastersu nema Matije Pecotića, pobjednika dosadašnja dva izdanja Road To Umag serijala, jasno je da će pobjedu i kvalifikacijsku pozivnicu zaslužiti neko novo ime, a tu su čak tri splitska aduta, Mikrut, Brkić i Curavić.

Uz Road to Umag by Podravka, puno će pozornosti privući i četvrti ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP, turnir koji će okupiti tenisače u kolicima u borbi za međunarodne ITF bodove. Jake hrvatske snage predvodit će Anto Joskić, inače i organizator i idejni začetnik turnira koji iz godine u godinu privlači sve veći broj igrača u kolicima u Umag.

Uz tradicionalni novinarski turnir, na kojem naslov brani u proteklim godinama nepobjedivi Ilvio Vidovich (Ubitennis), te među najmlađima izuzetno popularni Kid’s Week by Podravka, na kojem će mališani od ponedjeljka, 24. srpnja do petka, 28. srpnja imati prilike upoznati svoje teniske idole, Plava Laguna Croatia Open Umag opravdava epitet ljetne sportske i teniske meke prepune sadržaja za sve generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:14