StoryEditorOCM
Tenisgrand slam

Loš dan za hrvatske tenisače na Australian Openu, i Ćorić zaustavljen u prvom kolu

14. siječnja 2024. - 15:30

Poput Marina Čilića i Dine Prižmića, i Borna Ćorić, treći hrvatski predstavnik prvog dana glavnog turnira Australian Opena završio je svoj nastup u prvom kolu, a bolji od njega bio je 17. tenisač svijeta, Amerikanac Frances Tiafoe koji je slavio sa 6-3, 7-6 (7), 2-6, 6-3 za tri sata i 28 minuta.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom je Ćorić svladao Tiafoea u pet setova 2018. u polufinalnom dvoboju Davis Cupa odigranom u Zadru.

Odlučujućim se za ishod ovog dvoboja pokazao drugi set, u kojem je Ćorić propustio rani ‘break‘ (2-0) te još dvije set-lopte: jednu u 12. gemu te kod 7-6 u ‘tie-breaku‘.

Ćorić je uspio dvaput slomiti servis Tiafoea u trećem setu i vratiti nadu u mogući preokret. No, u četvrtom setu je dopustio Amerikancu još dva ‘breaka‘ te je tako po sedmi put u devet nastupa na Australian Openu svoj put završio već nakon prvog meča.

Statistički je to bio prilično izjednačen meč, u kojem je Tiafoe bolje odigrao ključne poene i bolje koristio svoje prilike. Obojica tenisača su imala po 44 izravna poena, a Ćorić je napravio nešto više neiznuđenih pogrešaka (55-46).

Amerikančev suparnik u 2. kolu će biti Čeh Tomaš Machač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:03