StoryEditor
Teniskontroverzna izjava

Francuska psihologinja izazvala bijes u Srbiji nakon tvrdnje da Đokovićeve suze u finalu US Opena nisu bile stvarne: ‘Ne vjerujem mu ništa‘

Piše Robert Šola/SN
14. rujna 2021. - 12:13

Već smo navikli da je Novak Đoković često na 'optuženičkoj klupi' iz kojekakvih razloga, a dosta puta mu je spočitano da je sklon sitnim prevarama, ali i glumi kad vidi da mu meč izmiče iz ruku. Cijeli svijet je popratio njegove suze u finalu US Opena najprije na terenu, poslije toga i na konferenciji za novinare, ali francuski L’Equipe iznio je dokaze da možda te suze nisu bile stvarne, pišu Sportske novosti.

Naime, L’Equipe je objavi razgovor sa sportskim psihologicom, Isabellom Inchauspe, koja se dosta jako okomila na Đokovića.

“Ne vjerujem mu ništa, ne vjerujem u to da je plakao. Ne znam jeste li mu vidjeli lice kada se vratio poslije nakon stanke, jer na terenu nije plakao”, kaža psihologica, te nastavlja:

“Mislim da je njegov ego pretrpio težak udarac, pa odlučio za šahovsku strategiju. Nadao se da će Medvedjev pokleknuti, da se neće snaći u tim okolnostima. To je napravio kako bi preokrenuo meč u svoju korist."

L’Equipe je objavio i izjavu druge psihologice Meryem Salmi koja tvrdi da su to bile iskrene suze.

"Đoković nije glumio, nemoguće je", tvrdi ona.

​Kako god, L’Equipe se još jednom dosta grubo okomio na najboljeg tenisača svijeta. Ne prvi put, što je ponovno izazvalo žestoke reakcije i u Srbiji.

'Ovo je sramotan napad!", "Monstruozno", neke su od ocjena u srpskim medijima nakon teških optužbi izrečenih na račun njihovog najboljeg sportaša.

item - id = 1127158
related id = 0 -> 1137494
related id = 1 -> 1136478
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2021 07:55