StoryEditor
Tenistreba mu odmor

Drugi tenisač svijeta Rafael Nadal odustao od Wimbledona i Olimpijskih igara u Tokiju: Nikada nije lako donijeti takvu odluku

17. lipnja 2021. - 14:28

Drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal objavio je u četvrtak da odustaje od nastupa na grand slam turniru Wimbledon i na Olimpijskim igrama u Tokiju, dodajući da je odluku donio s ciljem produljenja svoje karijere. 

Španjolski tenisač je kazao da dva tjedna razmaka između Roland Garrosa i Wimbledona, koji počinje 28. lipnja, nije dosta vremena za njega da se odmori nakon zahtjevnog dijela sezone na zemljenim terenima na kojima je odigrao pet turnira. 

- Odlučio sam ne sudjelovati na ovogodišnjem Wimbledonu i na Olimpijskim igrama u Tokiju - napisao je 35-godišnji Nadal na Twitteru.

- Nikada nije lako donijeti takvu odluku, ali nakon što sam saslušao svoje tijelo i razgovarao sa svojim timom, shvaćam da je to ispravna odluka.

Nadal je igrao turnire u Monte Carlu, Barceloni, Madridu i Rimu prije Roland Garrosa gdje je stigao do polufinala u kojem ga je eliminirao Novak Đoković. 

- To su bila dva mjeseca velikih napora, a odluka koju sam donio je fokusirana na srednji i dulji rok - dodao je Španjolac. 

Nadal ima dvije zlatne medalje s olimpijskih igara - jednu je osvojio u pojedinačnoj konurenciji u Pekingu (2008., a  jednu u parovima u Rio de Janeiru (2016.).

- Olimpijske igre uvijek znače puno i one su uvijek prioritet svakog sportaša, pronašao sam duh koji svaki sportaš na svijetu želi doživjeti - kazao je Nadal.

- Osobno sam imao sreću tri puta na na olimpijskim igrama i imao sam čast nositi zastavu svoje zemlje na njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 05:12