StoryEditorOCM
Tenisoi u parizu

Donna je spremna za zlato, na finale stigao i poznati Splićanin, otkrio kako se snašao za ulaznice: ‘Znam te trikove‘

Piše Ivan Renić
3. kolovoza 2024. - 15:04

Nešto više od dva sata preostalo je do finala u kojemu će Donna Vekić loviti olimpijsko zlato. Kako to samo jako zvuči... S druge strane mreže stajat će Kineskinja Qinwen Zheng, 21-godišnjakinja, sedma igračica svijeta. Tenisačica koja je s turnira ispratila ‘kraljicu‘ Roland Garrosa i prvu tenisačicu svijeta Poljakinju Igu Swiatek. Jasno je, dakle, o kakvoj se protivnici radi. Bit će ovo najveći izazov za Donnu do sada. Ali zlato se i ne može zaslužiti ako ne pobijediš najbolje.

Kineskinja u finalu znači i navalu njezinih sunarodnjaka. Okupirali su Roland Garros. Satima prije početka meča ‘vrzmaju‘ se uokolo, mašu zastavama, podižu transparente. Na jednom su tako svoju Qinwen ‘prekrstili‘ u Queen Wen. Maštovito, mora se priznati, više od onoga što piše ispod: champion, tennis.

image
Tom Dubravec/Cropix

Poigrali su se Kinezi i s olimpijskim krugovima. Pa su tako umjesto crvenoga nacrtali kinesku zastavu. Mame poglede i ‘selfije‘ Kinezi. Velike nade polažu u mladu Zheng koja je tek na početku karijere, a već niže velike rezultate. Iskusnija je Donna, šest godina starija, 28 joj je. Zagrijavala se na terenu broj tri. Nasmijana i vedra, čini se u dobrom raspoloženju pred meč karijere. Olimpijsku medalju već je osigurala i samo je korak dijeli od one najsjajnije, zlatne.

Sunce u Roland Garrosu čas proviri, pa se sakrije. Kružili smo oko centralnog terena Philippe Chatrier koji će biti i poprište ženskog finala u singlu. Tražili smo navijače, kockice, naše ljude. I u moru svita uočili smo jedno dobro poznato lice. U Pariz je stigao i Robert Pauletić sa sinom. Splitski enigmat, novinar i putopisac veliki je ljubitelj sporta, a posebno mu je drag tenis.

- Došli smo pogledati atletiku. A kad smo već morali smo doći i na tenis – priča nam Robert.

image
Tom Dubravec/Cropix

Iskusan je u nabavljanju ulaznica Robert, pa se tako dosjetio najboljeg rješenja i ovaj put. Na Roland Garrosu bio je i nedavno kada se održavao Grand Slam.

- Znam kako to već ide, poznajem trikove. Poljaci su masovno pokupovali ulaznice za finale nadajući se da će gledati Igu Swiatek. A kada je ispala skoro svu htjeli prodati karte, tako da sam uspio nabaviti dvije, za sebe i sina. Morao sam nagraditi mog malog golgetera. Neka vidi finale Olimpijskih igara.

Prognoza? Ne moramo ni pitati...

- Pobjeda, nema druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 02:43