StoryEditorOCM
Tenisizraziti favorit

Đoković već četiri godine ne zna za poraz u Wimbledonu, dao je svima do znanja tko je glavni

Piše Sport SD
12. srpnja 2023. - 07:11

Četiri godine zaredom Novak Đoković ne zna za poraz u Wimbledonu. U utorak je srpski tenisač u četvrtfinalu pobijedio Rusa Andreja Rubljova 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 za nepuna tri sata igre i sljedeći suparnik u polufinalu bit će mu Talijan Jannik Sinner - pišu Sportske novosti.

Đoković sebe vidi kao izrazitog favorita u meču protiv 21-godišnjeg Talijana i to ne skriva.

- Ne želim biti arogantan, ali naravno da se osjećam kao favorit. Sudeći prema rezultatima koje sam imao u karijeri i na četiri posljednja Wimbledona sebe smatram favoritom, objasnio je Đoković.

Kako vidi sljedećeg suparnika, 193 centimetra visokog Talijana?

- Često smo igrali skoro u isto vrijeme, ali pogledao sam mu prvi set u zadnjem meču. Voli igrati na brzim podlogama, želi biti agresivan. Udara jako i forehand i backhand i voli diktirati igru. Dobro ga poznajem. Kompletan je igrač i jedva čekam meč. Bit će motiviran, kao i ja, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi, dodao je srpski tenisač.

image
AFP

Pobjeda protiv Rubljova bila mu je inače 33. uzastopna u Wimbledonu i 44. uzastopna na Centralnom terenu All England Cluba.

Prošle godine Đoković i Sinner igrali su međusobno u četvrtfinalu. Sinner je imao 2:0 u setovima, ali Đoković je na kraju pobijedio 3:2.

- Bit će to bez sumnje potpuno drugačiji meč od onog prošle godine. On me bolje poznaje, ali i ja njega. Bit će to pomalo taktička i mentalna bitka. Protiv Novaka je uvijek teško, posebno na Grand Slamu, ali borit ću se za svaku lopticu i uživati u svakom trenutku. Moram ići jako i pokušati ga pobijediti. Napredovao sam fizički, puno sam snažniji, ali i mentalno, rekao je Sinner u najavi meča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 23:33