StoryEditorOCM
Tenisroland garros

Đoković igra finale protiv Ruuda, a preskače Nadala: pobijedi li, srpski tenisač će osvojiti rekordni 23. Grand Slam

Piše David Kapetanović
11. lipnja 2023. - 08:30

Novaka Đokovića samo jedna pobjeda dijeli od rekordnog 23. Grand Slam turnira. Jedini koji su mu blizu su Rafael Nadal (22) i Roger Federer (20). Federer se tenisa i službeno ostavio prošle godine, dok je Nadal držao javnost u neizvjesnosti oko svog nastupa na ovogodišnjem Roland Garrosu praktički sve do početka turnira, ali ozljede, bolovi i godine su ga primorale na otkazivanje.

Srbina na putu do 23. Grand Slam naslova nije uspio zaustaviti ni svjetski broj jedan, Carlos Alcaraz. Sve oči teniskog svijeta su bile uperene u taj dvoboj. Nova generacija tenisa protiv one stare. Meč dvaju različitih stilova i dvije različite ere.

No, polufinalnom spektaklu su se ispriječili grčevi koji su oslabili Španjolca te je Đoković lakoćom došao do svog nevjerojatnog 34. Grand Slam finala.

Samo je još jedna prepreka pred njim, 24-godišnji Norvežanin Casper Ruud koji ga dijeli od ispisivanja povijesti. Đoković na 22 Grand Slam titule, a Ruud na točno 22 titule manje od Srbina.

Norvžeanin je najbliže prvom Grand Slamu je bio na prošlogodišnjem French Openu, kada je u polufinalu svladao našeg Marina Čilića. Ipak, u finalu je Nadal bio nepremostiva prepreka, dok je to isto bio i Alcaraz nekoliko mjeseci kasnije na US Openu. Može li mu ovaj meč protiv Đokovića biti treća sreća?

Đokoviću bi finale protiv Ruuda moglo doći kao meč protiv starog "prijatelja" Nadala. Naime, mladi Norvežanin nekoliko zadnjih godina trenira i brusi vještine u Nadalovoj akademiji gdje je sigurno stekao vještine koje će mu pomoći u pokušaju da zaustavi svog protivnika da ostvari rekord.

No, Đoković je i s 36 godina na leđima u formi svog života te trenutno izgleda kao najbolji igrač na svijetu, a to posebno voli pokazivati u najvećim trenutcima poput velikim finalima Grand Slamova. Stoga su velike šanse da ćemo danas svjedočiti ispisivanju povijesti u Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:56